NB I: Nálunk tapsot kap, aki ott van a forduló válogatottjában – Nagy Krisztián

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 08:43
null
Nagy Krisztián a pálya minden pontján feltalálja magát, így nem csoda, hogy az ellenfél kapujánál gólt is ünnepelhetett (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)
Pályafutása legjobb idénye van Nagy Krisztián mögött: a KTE 27 esztendős középpályása többször is a mezőny legjobbjának bizonyult, nem véletlen, hogy a Nemzeti Sportnál bekerült az ősz csapatába, és a kecskeméti szurkolók is a legjobbnak választották.

 

– Íme az a három labdarúgó, aki a kecskeméti szurkolók szerint ősszel a legjobb teljesítményt nyújtotta a KTE-ben: harmadiknak Varga Bence futott be, a második Banó-Szabó Bence lett, a legjobbnak pedig Nagy Krisztián bizonyult – jó érzés egy ilyen listával szembesülni?
– Jól néz ki a rangsor, az pedig külön öröm, hogy a szurkolók szavazták meg… – mondta lapunknak a bajnokság folytatását a tabella második helyéről váró KTE nagy munkabírású középpályása, Nagy Krisztián. – Ez a játék mégiscsak értük van, ezért is fontos a véleményük, és egyben megtisztelő, hogy elismerték a teljesítményemet. Az öltözőben egyébként beszéltünk arról, korábban Kecskeméten előfordult az is, hogy hasonló helyzetben egy játékos különböző profilokról sorra adta le magára a szavazatokat, hasonló a mostani csapatnál biztosan nem fordul elő.

– Úgy tűnik, összecseng a szurkolók és a Nemzeti Sport-újságírók véleménye, ugyanis lapunk osztályzatai alapján ott volt az ősz csapatában. Fontos, hogy milyen osztályzatot kap egy-egy mérkőzés után?
– Jó érzés látni, amikor az átlagnál jobb osztályzatot kapunk, de idény közben nyilván nem azzal foglalkozunk, a teljes rangsorban mire lehet majd elég. Annyit azért megjegyeznék, hogy amikor egy-egy fordulót követően a Nemzeti Sport lehozza a forduló válogatottját, mindig kivágjuk az újságból a cikket, és az öltözőben megtapsoljuk azokat, akik tőlünk bekerültek.

– A KTE az ősszel sokak tiszteletét kivívta a futballjával. Az idény kezdete előtt az volt az általános vélemény, hogy a meglepetésszámba menő felkerülés után a csapat úgyis csak egy évet tölt el a legjobbak között, ezzel szemben tizenhat fordulót követően a második helyről várja a folytatást. Bárki is nyilatkozik a KTE-től, mindenki azt hangoztatja, még mindig a bennmaradás kiharcolása a cél: nem jött meg az étvágyuk?
– Valóban az a legfontosabb, hogy legyen biztos a bennmaradás, aztán ha sikerrel járunk, lehet új célt kitűzni. Jól hangzik, hogy a bajnokság felénél második helyen állunk a tabellán, ám rengeteg mérkőzés van még vissza, ha bekerülünk egy negatív spirálba, három-négy bajnoki alatt minden megváltozhat. Hogy mivel lennék elégedett az idény végén? Lehet, hogy a tizedik helynek is örülni kell – bár nyilván nem erről álmodunk –, de az is előfordulhat, hogy, mondjuk, hatodikak leszünk, és nem tudunk őszintén örülni. Nem a Kecskemétnek van a legerősebb játékosállománya, de nagyon jó közösséget alkotunk, remek szakmai stáb irányít bennünket, és olyan edzésmunkát végzünk el, amire lehet alapozni. Szóval tényleg az az első, hogy a KTE NB I-es maradjon, de azért vannak álmaink is. Elképesztő bravúr lenne, ha kiléphetnénk a nemzetközi porondra, ám a realitás talaján kell maradnunk, tudnunk kell, hol a helyünk.

– A téli pihenő alatt eszébe jutott, milyen döntést hozott, amikor kétezerhuszonegy nyarán a DEAC-tól Kecskemétre igazolt?
– A lehető legjobbat! Volt ajánlatom másik klubtól is, utólag már elárulhatom, kevésen múlott, hogy nem azt fogadtam el. Nagyon szeretek Kecskeméten futballozni, rengeteg segítséget kaptam és kapok, jó érzés ide tartozni. A karrierem korábbi szakasza igazi hullámvasutazás volt: az aktuális csapatommal háromszor estem ki, négyszer jutottam fel, tényleg tudom, hol a helyem. Sokadszorra bizonyosodott be, rengeteget kell tenni azért, hogy eredményesek legyünk, egy pillanatig sem szabad azt gondolni, a sikerek mostantól maguktól jönnek.

– Nem megszokott, hogy január másodikán arról beszélünk, másnap edzőmérkőzést játszik a KTE…
– Amikor lejátszottuk az utolsó őszi fordulót, két hét teljes pihenőt kaptunk, majd két héten keresztül egyéni edzésterv alapján készültünk. A megszokottól eltérőt talán csak az jelentette, hogy egy nappal karácsony előtt még edzettünk, egyébként nekem semmi problémám nincs ezzel a felkészüléssel. Kedden játszunk a Békéscsabával, másnap elutazunk Törökországba edzőtáborozni, lesz a lábunkban hat hét kemény munka, mire a Mol Fehérvár elleni találkozóval folytatódik az idény. Erre szükség van, hogy jó erőben legyünk, ez lehet az alapja a sikeres tavaszi folytatásnak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
13.00:
Kecskemét–Békéscsaba (NB II)

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 14 11 1 2 34–12 +22 34
2. Kecskeméti TE 16 6 8 2 23–16 +7 26
3. Kisvárda 16 7 4 5 27–29 –2 25
4. Puskás Akadémia 16 6 7 3 22–18 +4 25
5. Zalaegerszegi TE 15 6 4 5 24–17 +7 22
6. Paksi FC 15 6 3 6 27–26 +1 21
7. Debreceni VSC 16 5 5 6 27–27 0 20
8. Mol Fehérvár 16 5 4 7 20–23 –3 19
9. Mezőkövesd 16 4 4 8 18–26 –8 16
10. Újpest FC 16 4 4 8 19–29 –10 16
11. Budapest Honvéd 16 4 4 8 16–27 –11 16
12. Vasas FC 16 3 6 7 13–20 –7 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik