NB I: Loki-karácsony – edzéssel, késői kezdés kompromisszummal

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.12.13. 08:23
null
Szécsi Márk (jobbra) a szünetben sem pihen, de azért a futás jobban esik, ha társai is vannak: Ferenczi Jánossal, Bódi Ádámmal, Sós Bencével és Varga Józseffel (balról jobbra) készül Fotó: dvsc.hu)
Az NB I-es csapatok közül a DVSC kezdi el legkésőbb a felkészülést, cserébe a játékosok az ünnepek alatt is edzésben maradnak. Szécsi Márk biztos benne, kemény időszak elé néznek.     

December huszonnegyedikén is pályán lesz a Debrecen. A Loki futballistái az őszi szezon vége után december 19-én, hétfőn találkoznak újra, ám utána nem lesz megállás, Szrdjan Blagojevics vezetőedző karácsonykor, december 24-én és december 26-án is edzést vezényel a futballistáknak.

„Rendhagyó lesz az idén a felkészülésünk, de ez van, a munkát kötelező elvégezni – mondta lapunknak Szécsi Márk, a DVSC szélsője. – Hétfőn kezdjük a közös munkát, onnantól szinte minden nap a pályán leszünk. Szrdjan Blagojevics december huszonnegyedike délelőttjén is edzést tart nekünk, de sebaj, legalább kellemes fáradtsággal ülünk le az ünnepi asztalhoz. Huszonötödikén pihenünk, ám huszonhatodikán újra pályán leszünk.”

A Loki futballistái nem felkészületlenül vágnak neki a munkának, hiszen a szakmai stáb egyéni programot írt elő a labdarúgóknak. A keret tagjait csoportokra osztotta az alapján, ki mennyit volt pályán az ősszel, a száraz futás és a konditermi edzés naponta váltja egymást.

„Azért olyan nap is van, amikor futás és konditerem is szerepel a programban – pontosított a 28 esztendős támadó. – A futás már most kemény, de nem arról van szó, hogy fogom magam és egyedül kimegyek az erdőbe. Néhány csapattársammal megbeszéltük, hogy reggelente a pallagi edzőközpontban találkozunk, ott edzőterem is van, így legalább egyikünknek sem kell egyedül futnia. Általában öten vagyunk, velem együtt Varga József, Ferenczi János, Bódi Ádám és Kusnyír Erik alkotja a kis csapatot. Húzzuk egymást előre.”

Szécsi Márk a téli vakáció alatt végig itthon maradt, neki az a legjobb kikapcsolódás, ha a családjával, barátaival lehet együtt. Egy wellnesshétvégére elutaztak, ám ahogy fogalmazott, így is nagyon gyorsan elrepült az a két hét, amit teljes pihenővel tölthettek.

A szélső izgatottan várja, milyen lesz a felkészülés, hiszen Blagojevics irányításával ez lesz az első ilyen időszak.

„Az eddig tapasztaltak alapján biztos vagyok benne, kőkemény edzések lesznek. Már a szezon végén is látszott, erőnlétben előreléptünk, és az is, hogy mit szeretnénk játszani, miben fejlődtünk. Megértettük, mit kér a szakmai stáb tőlünk, most télen pedig még több időnk lesz a gyakorlásra. Biztos vagyok benne, hogy még jobban összeszokunk, összecsiszolódunk.”

A rutinos játékos az ősszel három gólt szerzett, a Mezőkövesd, a Kecskemét és a Vasas kapuját vette be, tavasszal ebből a szempontból is jobban teljesítene.

„Az ősszel három gólt szereztem és öt gólpasszt adtam, ennél sokkal többre vágyom. Ami a csapatot illeti, a hetedik helyen telelünk, ennél mindenképpen előrébb szeretnénk végezni. A dobogó öt pontra van tőlünk, meglátjuk, hány helyet tudunk előrelépni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik