FTC: Laidounit Tunézia legjobb labdarúgójának választották

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 10:48
null
Aissa Laidouni (középen) lett az év labdarúgója Tunéziában, Eljesz Szkirit (Laidouni mellett jobbra) is megelőzte (Fotó: AFP)
Öt kategóriában választotta meg a 2022-es év legjobb sportolóit a tunéziai nemzeti hírügynökség, a TAP – az év labdarúgója a Ferencváros 26 éves középpályása, a katari vb-n is remeklő Aissa Laidouni lett.

 

Szerdán hirdették ki a TAP tunéziai hírügynökség szavazásának végeredményét a 2022-es év legjobb sportolóiról – öt kategóriában. A voksoláson az országos médiumok több mint 150 sportújságírója, a sportági szövetségek képviselői és a tunéziai, élvonalbeli labdarúgó-bajnokság edzői adhatták le szavazataikat.

Az év sportolója a férfiaknál a vb-bronzérmes tekvandózó, Halil Dzsendubi lett, a hölgyeknél a Wimbledonban és a USA Openen is döntőt játszó, világranglista-2. teniszező, Onsz Dzsabur győzött. Az év labdarúgójának a világbajnokságon is remek teljesítményt nyújtó, a Ferencvárossal Európa-liga-csoportgyőztes Aissa Laidounit választották meg.

A 26 éves középpályás 434 ponttal lett első, a 2. helyen a német 1. FC Köln légiósa, Eljesz Szkiri végzett 379 ponttal, a 3. pedig a hazájában játszó Mohamed Ali Ben Romdan (Espérance) lett 290 ponttal.

A szavazások részletesebb eredményei itt olvashatók!

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik