Nagy ziccerek maradtak ki, nem bírt az Újpest a Mezőkövesddel

CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.07.30. 20:00
null
Ikszelt egymással az Újpest és a Mezőkövesd (Fotó: Meder István)
Az Újpest hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó NB I 1. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (Katona M. 35., ill. Jurina 65.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző. Vezette: Pintér Cs.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az Újpest-pályán örökké egy csillag ragyog – állt a kerítésre kifeszített molinón a lila-fehér tábor előtt. A hazaiak korábbi klasszisukra, a július 9-én elhunyt Törőcsik Andrásra emlékeztek, majd a korábbi hátvéd, a csütörtökön elhunyt Kardos József emléke előtt is fejet hajtottak.

Miután jó néhányan letörölték a könnycseppet az arcukról, feltették a kérdést: ki szerez gólt a Mezőkövesd ellen? A szurkolók választ nem adtak, csak vakargatták a fejüket... Az előző idény házi góllövőlistájának élén végző Budu Zivzivadze kölcsönszerződése lejárta után ugyanis visszatért a Mol Fehérvárhoz, a második Giorgi Beridze a Göztepéhez szerződött, míg a harmadik Yohan Croizet-nak, bár maradt, a felkészülés idején elszakadt a keresztszalagja. Ráadásul a támadószekció negyedik tagja, Nikola Mitrovics Kispestre írt alá.

Vincent Onovo szinte biztosan nem lesz házi gólkirály, ám a középpályás már az ötödik percben betalált – csakhogy a passzt jegyző Miroszlav Bjelos lesről indult. Hogy milyen mozgalmas meccset láthattunk, arra bizonyíték, hogy még egy perc sem telt el, amikor Molnár Gábor nagy helyzetben rontott, de úgy is fogalmazhatnánk, Banai Dávid védett magabiztosan. A hazaiaknál kifejezetten aktívnak mutatkozott a nyáron érkező Matija Ljujics, valamint a 22 éves Katona Mátyás, utóbbi már az előző idényben megmutatta tehetségét, biztató játéka mellett öt bajnoki gólig jutott.

S mire leírtuk ezt a mondatot, a magyar játékos meg is szerezte a vezetést a pestieknek. Szombat este is kifejezetten jól futballozott, a mezőkövesdiek időnként csak szemmel követték gyors, ördöngös mozgását. De nem Katona, hanem Abdoulaye Diaby duplázhatta volna meg az előnyt, fejese után a labda a jobb oldali kapufán csattant.

A fordulás után, az 54. percben Miroszlav Bjelos senkitől sem zavartatva vezethette a labdát a kövesdi kapura, de ziccerben flegmán a jobb oldali kapufa mellé lőtt. Rá is fizetett az újpesti csapat a helyzet elpuskázására, Marin Jurina fejelt a hálóba tanítani valóan, miután lerázta magáról emberét, Marten Kuuskot. Hamar vezetéshez juttathatta volna újfent az Újpestet Bjelos, Tordai Árpád azonban lábbal hárított.

Inkább nem idéznénk, milyen cifra jelzőkkel illették a hazaiak szerb játékosukat...

Az eredmény már nem változott, maradt a döntetlen – összességében a fővárosiak lehettek csalódottabbak, hiszen többször is eldönthették volna a meccset.

A hazai fanatikusok előtt némileg tisztult a kép, hogy ki szerezhet gólokat a jövőben: az agilis Katona Mátyás biztosan benne van a kalapban. 1–1

Katona Mátyás: Nagyon csalódott mindenki, mert ez egy megnyert meccs volt

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0Kecskemét, Kecskeméti Széktói Stadion Erdős József2527
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba3023
Július 31., vasárnap
15.45: Kisvárda–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport+)Kisvárda, Várkerti StadionBerke Balázs
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+)Paks,Fehérvári úti StadionBognár Tamás
20.30: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik