NB I: horvát csatárt igazolt a Mezőkövesd – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.02.01. 22:58
null
Minden jel arra utal, hogy Tomislav Kis Mezőkövesdre igazolt (Fotó: AFP, archív)
Noha a Mezőkövesd Zsóry FC és az FK Zalgiris sem jelentette még be hivatalosan, minden jel arra utal, hogy a horvát utánpótlás-válogatottakat megjárt Tomislav Kis Litvániából a labdarúgó NB I-be szerződött.

 

A Transfermarkt és a Footballdatabase tényként kezeli, hogy Tomislav Kis a Zalgirisból a Mezőkövesdbe igazolt ingyen, miután lejárt a litvánokkal kötött szerződése. Habár hivatalosan még a vilniusi klub sem jelentette be a horvát játékos távozását, a honlapján közölt legutóbbi cikkben lényegében kijelentette, hogy Kis a folytatásban nem a Zalgiris színeit képviseli.

A klub azt írja, hogy az újonnan szerződtetett montenegrói Marko Milicskovics „pótolhatja a Tomislav Kis által hagyott űrt, akinek lejárt a szerződése.”

A most 27 éves Tomislav Kis a horvát U17-es, U18-as, U19-es, U20-as és U21-es válogatottban is játszott, a felnőtt nemzeti együttesben azonban eddig nem jutott szerephez. Számos klubban futballozott már, Horvátországban a Hajduk Splitben, a Dugopoljében, a Goricában,Szlovéniában a Zavrcban, Belgiumban a Kortrijkben, a Cercle Bruges-ben, Fehéroroszországban a Sahtyor Szoligorszkban, Dél-Koreában a Szongnamban, míg Litvániában a már említett Zalgirisben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik