NB I: A Celtic ellen más lesz, de kellett ez a győzelem – Stöger

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.10.30. 22:16
null
Peter Stöger szerint önbizalomnövelő győzelmet aratott a Ferencváros (Fotó: Török Attila)
Az utolsó előtti helyen álló gyirmótiak 2–0-ra kikaptak odahaza a címvédő Ferencvárostól a labdarúgó NB I 11. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Ferencváros trénere, Peter Stöger szerint nagyon fontos volt a Gyirmót elleni sikerük.

„Kellett a csapat magabiztosságának. Nem volt egyszerű mérkőzés, mert az ellenfél jól kielemezte az elmúlt találkozóinkat. Mélyen védekeztek, és ezt a védelmet nem volt egyszerű áttörnünk. Megfelelő volt a labdabirtoklásunk az első félidőben, viszont több helyzetet is kialakíthattunk volna, ebből is kértem többet a második játékrészben. Több helyzetet, több beadást a szélekről, illetve a szélső védőinket is szerettem volna feljebb látni. Összességében örülök a győzelemnek.”

Hozzátette: nem elégedtek volna meg az 1–0-s sikerrel.

„Előnyben is szerettünk volna gólt szerezni, mert nagyon fontos, hogy ne álljunk le. Ezért is cseréltünk be egy támadót Boli személyében, szerettünk volna mindenképpen egy második gólt szerezni egy olyan meccsen, amelyet végig uralunk. De az is fontos, hogy megfelelő volt ma a védelmünk.”

Azzal viszont tisztában van, hogy csütörtökön, a Celtic ellen az Európa-ligában teljesen más mérkőzés vár rájuk.

„De az önbizalom szempontjából nagyon fontos volt ez a győzelem. Ilyenkor más a csapat hangulata az edzéseken, felszabadultabban játszhatunk. Tudjuk, hogy a Celtic elleni találkozó az utolsó esély arra, hogy tavasszal is nemzetközi mérkőzéseket játszhassunk.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Gyirmót vezetőedzője, Csertői Aurél szerint játékosai védekezésben nagyot küzdöttek.

„Abból a szempontból többet vártam, hogy át tudjunk lendülni támadásba is. Az első félidőben ez nem nagyon sikerült, felőrölt minket a védekezés, nem tudtunk támadást vezetni. A Fradi egyértelműen jobban játszott, teljesen megérdemelten nyert. A szünetben benn ragadtunk az öltözőben, pedig megbeszéltük, ha még negyedórát kibírunk, akkor lesznek lehetőségeink. Nem sikerült.”

CSERTÓI AURÉL ÉRTÉKELÉSE

LABDARÚGÓ NB I
11. FORDULÓ

Gyirmót FC Győr–Ferencvárosi TC 0–2
(Uzuni 47., Nguen 85.)
Gyirmót, Alcufer Stadion,4013néző.Vezette:Pintér Cs.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik