Újpest: Belgrádban folytatja pályafutását a 21 éves csatár

Vágólapra másolva!
2021.02.08. 14:56
null
Filipovics Marko 2018-ban kötött ötéves szerződést az Újpest FC-vel, a tavaszt Belgrádban tölti kölcsönbe (Fotó: ujpestfc.hu, archív)
Az Újpest FC kölcsönadta 21 éves csatárát, Filipovics Markót a szerb másodosztályban szereplő FK Graficsarnak – értesült a Nemzeti Sport Online.

 

Az Újpest FC csatára, a szerb-magyar kettős állampolgárságú Filipovics Marko az őszi szezont kölcsönben Bicskén töltötte, 15 meccsen két gólt szerzett az NB III Nyugati csoportjában. Azt megelőzően Vácon játszott az NB II-ben, szintén kölcsönben. Az Újpest FC-nél korábban az NB I-ben meccskeretben már szerepelt, de az élvonalban még nem mutatkozott be, 2017-ben a Vasastól került Újpestre.

A korábbi NB I-es futballista és ismert játékosügynök, Filipovics Vladan fia a tavaszi szezont kölcsönben a FK Graficsar szerb másodosztályú csapatnál tölti – derül ki az MLSZ adatbázisából (adatbank.mlsz.hu). A belgrádi együttes a Crvena zvezda fiókcsapatának számít, a február 20-án rajtoló tavaszi szezont a 3. helyen kezdi meg a Prva Ligában.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Simeon Ajanah-Chinedu
(nigériai, novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb OFK Titograd – Montenegró)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Aron Bjarnason (izlandi, Valur – Izland)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kálnoki-Kis Zsombor
Kiszemeltek:
Távozók: Aron Bjarnason (izlandi, IK Sirius – Svédország), Rácz Barnabás
Kölcsönbe távozók: Filipovics Marko (szerb-magyar, FK Graficsar Beograd – Szerbia, legutóbb Bicske – kölcsönben)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia, onnan FK Novi Pazar – Szerbia, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik