Honvéd: Márton Gábor sem haragudott meg Tamás Krisztiánra

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2020.07.17. 15:24
null
A Fehérvár új edzője megértette Tamás Krisztián döntését (Fotó: Földi Imre)
Még Márton Gábor sem haragudott meg Tamás Krisztiánra, aki Fehérvár helyett Kispestet választotta.     

Noha már egy ideje szó volt róla, hogy Tamás Krisztián Kispestre szerződik, „csak” szerda reggel írta alá a kettő plusz egy évre szóló megállapodást. Hírlik, a Mol Fehérvár FC élére a múlt héten kinevezett Márton Gábor boldogan látta volna újra a csapatában, a 25 éves balhátvéd azonban a Bp. Honvédot választotta. Vajon mit szólt ehhez korábbi edzője?

„Megértette a döntésemet, nem haragudott meg rám  – árulta el lapunknak Tamás Krisztián, aki az előző idényben a ZTE-ben volt Márton Gábor játékosa. – Korábban felhívott telefonon, próbált rábeszélni, hogy a Vidiben folytassam, de addigra már elhatároztam, Kispestre igazolok. Döntésemben éppúgy szerepet játszott a klub csodálatos múltja, mint az, hogy évről évre a dobogóért küzd, miközben a nemzetközi porondon is szerepel. S ha ez nem lett volna elég, a páromtól és a családomtól kezdve két volt zalaegerszegi csapattársamon, a gyakorlatilag a Honvédban felnövő Bobál Dávidon és Gergelyen át az eddig is Kispesten futballozó barátaimig mindenki azt tanácsolta, igazoljak ide. Már most kijelenthetem: jó, hogy hallgattam rájuk! A beilleszkedésen túl is vagyok, amiben az is segített, hogy Batik Bencét és Ugrai Rolandot az Illés Akadémiáról, Zsótér Donátot a korosztályos válogatottból, Nagy Gergőt pedig a felnőttválogatottból ismertem, mi több, egy-két stábtaggal is volt már szerencsém együtt dolgozni. Szóval, boldog vagyok, hogy a Honvéd labdarúgója lettem!”

Bódog Tamás sem titkolta, örül, hogy Zsótér Donát, Baráth Botond és Tóth-Gábor Kristóf után Tamás Krisztiánnal bővült a keret. A vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta: a régi és az új játékosoknak egyaránt meg kell harcolniuk a helyükért a kezdő tizenegyben.

„Ez így van rendjén! – szögezte le a védő. – Abban a reményben érkeztem, hogy minél több időt töltsek a pályán, állandó játéklehetőséget senki sem ígért. A ZTE-nél töltött esztendő jót tett nekem – ezúton is köszönöm, hogy ott lehettem –, ám van hiányérzetem, mert jó néhány meccset ki kellett hagynom sérülés miatt. Mivel az azt megelőző idényben is hátráltatott sérülés, az a legfontosabb, hogy egészséges legyek. Kérem, senki se vegye nagyképűségnek, de tudom, mire vagyok képes, ha minden rendben van körülöttem. Márpedig most azt érzem, minden rendben van. Akadnak egyéni céljaim, ám a Honvéd eredményessége mindennél előbbre való. Ahogyan elnézem, jó csapatunk lesz, szerintem bizakodva, sőt jelentős célokat megfogalmazva vághatunk neki az előttünk álló évadnak. Az a megtiszteltetés ért, hogy az osztályzatok alapján bekerültem a Nemzeti Sport válogatottjába, mindent megteszek, hogy ezt jövő ilyenkor is elmondhassam magamról. Amikor aláírtuk a szerződést, Kun Gábor ügyvezető úgy fogalmazott, szerintük még annál is jobb teljesítményre vagyok képes, amit a legutóbbi idényben mutattam. Nos, legyen úgy!” 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna (Paks, kölcsön után végleg), Davide Lanzafame (olasz, Ferencváros, kölcsön után végleg), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE FC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Zsótér Donát (Újpest FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Herjeczki Kristóf (Gyirmót FC Győr, ?), Lukács Dániel (Tiszakécske), Májer Milán (Gyirmót, ?), Temesvári Attila (Tiszakécske, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Futács Márkó (Mol Fehérvár), David Mateos (spanyol, Hapoel Ra’anana – Izrael)
Távozók: Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Macdonald Niba (kameruni), Levkovich Robi (magyar-izraeli)
Kölcsönbe távozók: Irimiás Gergő
(FC Ajka), Kovács Nikolasz (FC Ajka, ismét kölcsönbe), Tóth Péter (FC Ajka),Tömösvári Bálint (győri kölcsön után BFC Siófok), Zvara Levente (FC Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik