„Az Újpest a közzétett információival alaposan belegázolt Windecker magánéletébe”

Vágólapra másolva!
2018.02.02. 09:24
null
Windecker József (középen) menedzsere, Panikosz Makedonasz úgy véli, jobban tennék a felek, ha tárgyalóasztalhoz ülnének (Fotó: Török Attila)
A figyelem középpontjába kerülő Windecker József ügynöke amondó: a játék mindennél fontosabb, ezért találkozót kezdeményezett a lila-fehérek vezetőivel.

 

Noha június végéig szerződés köti Windecker Józsefet az Újpest FC-hez, egyelőre csak az U19-es csapat edzéseit látogathatja. Mint ismert, a középpályás nem fogadta el a klub szerződéshosszabbításra vonatkozó ajánlatát, ezért a vezetőség előbb a juniorok közé száműzte, majd közleményében nyilvánosságra hozta a felkínált megállapodás részleteit. Sokan sokféleképen nyilatkoztak a rendkívül kellemetlenné váló ügyről, csak az érintett, Windecker József fogadott némaságot. Most azonban szót kért Panikosz Makedonasz, a játékos ciprusi görög menedzsere.

KÉTMILLIÓ? TUCATAJÁNLAT!

Windecker József havi nettó kétmillió forintos fizetésre, autó- és lakáshasználatra, valamint étkezési hozzájárulásra mondott nemet, amikor visszautasította az Újpest ajánlatát. A kívülállóknak kecsegtetőnek tűnhet a lila-fehér klub által kínált összeg, csakhogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) legfrissebb jelentése szerint az Újpest által kínált szerződés még a magyar NB I-ben is csupán a középmezőnyben helyezkedik el. Az UEFA a napokban adta ki a 2016-os pénzügyi évre vonatkozó jelentését, amelyből meg lehet becsülni, mennyit keresnek a hazai élvonal labdarúgói. A dokumentum alapján havonta 8417 eurót – vagyis 2016. decemberi árfolyammal számolva bruttó 2.67 millió forintot – vihetnek haza. Pontos összeget nem lehet meghatározni, ám a nettó átlagfizetés 1.6–1.9 millió forint körül mozoghat, vagyis az újpesti középpályás a magyar labdarúgás világában „tucatajánlatnak” számító összegre mondott nemet.

Bővebben itt!

„Senkinek sem jó a kialakult helyzet – jelentette ki a játékosügynök. – Nemcsak Windecker József, hanem a munkaadója is kellemetlen helyzetben van. Ráadásul úgy, hogy az általam képviselt labdarúgó önhibáján kívül került bajba. Pedig csupán annyi történt, hogy miközben Windecker József szerette volna kitölteni a nyárig érvényes szerződését, élni kívánt a megállapodásban is szereplő jogával. Azt mondta, hogy szeretné magát kipróbálni külföldön, ezért kérte, az Újpest tegye lehetővé, hogy a nyáron ingyen eligazolhasson. A játékosnak esze ágában sincs és nem is volt más magyar csapathoz szerződni, hiszen jól érezte magát Újpesten. Csupán külföldi megméretésre vágyott, vágyik. Azon vagyunk az általam képviselt futballistával, hogy a jelenlegi kellemetlen helyzet mielőbb megoldódjon, mert ami most van, az senkinek sem jó. Mint ahogyan az sem, hogy a klub a közzétett információival alaposan belegázolt a játékos magánéletébe. S bár rendkívül kellemetlenül érinti Windecker Józsefet a megjelent közlemény, csak a legvégső esetben fordulunk jogorvoslatért. Sokkal fontosabb a játék. Egy futballistának játszania kell, nem pedig pereskednie.”

Arra a kérdésre, hogy a felkínált szerződésajánlat jónak vagy rossznak számít-e, Panikosz Makedonasz a következőt válaszolta: „Nem tudjuk megítélni. Windecker József ugyanis egyedül, ügynök nélkül beszélgetett a vezetőkkel. Azt hittük, ez a legjobb megoldás, hiszen jelenleg is az Újpest regisztrált játékosa, és azt gondoltuk, csak baráti beszélgetésről lesz szó. Sajnos tévedtünk, barátságos tárgyalás helyett éles konfliktus alakult ki, s aztán az Újpest minden további megbeszélés nélkül kirakta a keretből. Pedig nem ez a megoldás, hanem az, hogy használja őt a céljai eléréséhez, hiszen különböző felmérések szerint – az InStat Scout, valamint Wyscout szakmai platformok adatai alapján – ő nyújtotta a legjobb teljesítményt középpályásként az élvonalban. Egyébként pedig értetlenül állunk a tulajdonos, Roderick Duchatelet sajtóban tett nyilatkozata előtt. Nem értjük, mi a célja azzal, hogy rossz színben tűnteti föl a huszonöt éves játékost. Nem értjük, miért hangolja ellene a közvéleményt.”

Egyelőre itt tart az úgynevezett Windecker-ügy, amelyet aligha old meg az üzengetés, egymás szennyesének kiteregetése.

„Tisztában vagyunk mi is ezzel – zárta mondandóját a menedzser. – Éppen ezért találkozót kértünk az Újpest tulajdonosától, hogy megvitassuk a lehetőségeket, és megtaláljuk a legjobb megoldást, amely a klubnak és a játékosnak is megfelel. Egyelőre várjuk a választ.”

VÉGE A KÍSÉRLETEZÉSNEK

Csatlakozott Belekben edzőtáborozó társaihoz Novothny Soma, aki a múlt szombati indulásnál influenzás megbetegedése miatt nem tarthatott a többiekkel. A 23 esztendős csatár három napig feküdt otthon 39.5 Celsius-fokos lázzal, ám csütörtök délelőtt már teljes értékű edzésmunkát végzett. Mivel erőnlétileg nincs jelentős lemaradása, már a szombati, Crvena zvezda elleni felkészülési mérkőzésen pályára léphet. A lila-fehérek eddig két edzőmeccset játszottak Belekben, s a bolgár Szeptemvri Szófiától, valamint a Slovan Bratislavától egyaránt 2–1-es vereséget szenvedtek.

„A Slovan elleni szerdai mérkőzésen nem futballoztunk rosszul, de még érződik rajtunk a fáradtság – mondta lapunknak az Újpest gólját szerző Nagy Dániel. – Próbáljuk visszaadni a pályán, amit a vezetőedző, Nebojsa Vignjevics kér tőlünk, és úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődünk. A Paks elleni Magyar Kupa-meccsig még több hét van hátra, biztos vagyok benne, hogy addigra összeállunk.”

Az Újpest honlapjának Nebojsa Vignjevics arról beszélt, hogy a kísérletezés véget ért.

„A Slovan Bratislava ellen sok játékosnak adtam lehetőséget, ez volt az utolsó mérkőzés, amelyen próbálgathattuk a felállást – mondta a szerb szakvezető. – Ez az összecsapás volt a végső teszt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik