Vasas: német bajnok, cseh válogatott védő érkezett – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 18:37
null
Jan Simunek (balra) személyében sokat látott játékost igazolt a Vasas (Fotó: vasasfc.hu)
A labdarúgó NB I legutóbbi szezonjában bronzérmes Vasas bejelentette Jan Simunek szerződtetését.

A 30 esztendős középhátvéd a cseh Dukla Prahától igazolt Angyalföldre, ahol hároméves megállapodást írt alá.

Simunek a Sparta Prahában kezdte a pályafutását, majd szerepelt a Wolfsburgban, a Kaiserslauternben és a Bochumban is. A legutóbbi szezonban a Dukla Prahában futballozott.

Pályafutása során 58-szor lépett pályára a Bundesligában, 40-szer a Bundesliga 2.-ben és 36-szor a cseh élvonalban. Hazája válogatottjában négy meccsen játszott 2009-ben.

Simunek 2007-ben 3.5 millió euróért szerződött a Spartától a Wolfsburghoz, amellyel a 2008–2009-es évadban német bajnoki címet szerzett.

„Jan személyében egy értékes, kiváló játékost köszönthetünk a Vasas családban, aki hosszú éveken át a Bundesliga első osztályában edződött. Michael Oenning is jól ismeri a képességeit. Kiemelném, hogy nem azért igazoltuk le, mert nem hinnénk abban, hogy Vít Benes hamarosan szerepelhet a csapatunkban, hanem azért, hogy minőségi futballistával erősítsük meg a védelmünket” – idézi a Vasas honlapja Vancsa Miklós ügyvezető igazgatót.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Vít Benes (cseh, FK Jablonec – Csehország), Lubos Kamenár (szlovák, Slask Wroclaw – Lengyelország), Jan Simunek (cseh, Dukla Praha – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bognár István (Ferencváros), Dusan Brkovics (szerb, DVSC), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolható), Hidi Patrik (Honvéd, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás, szabadon igazolható), Pekár László (Puskás Akadémia)
Távozók: Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként), Novák Csanád (Mezőkövesd), Osváth Attila (debreceni kölcsön után Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Puskás Akadémia), Berecz Zsombor (Dinamo Zagreb – Horvátország), Mahir Saglik (török, ?), Manjrekar James (kanadai, ?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik