Női NB I: „Ez nem fordulhat elő többet” – győzelmi kényszerben a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 12:45
Hétfő 16 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik a női bajnoki döntő második felvonását az MTK és a címvédő Ferencváros között. Ha az első mérkőzést 1–0-ra megnyerő kék-fehérek ismét győznek, övék a bajnoki cím.

A Ferencváros favoritként kezdte meg a bajnoki döntőt, de a párharc első meccsén nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott az MTK-tól, amelyet néhány héttel ezelőtt a rájátszásban 8–3-ra megvert, és másik három idénybeli bajnokiját is megnyerte ellene. Az FTC-nél ígérik, a folytatásban nem fordulhat elő, hogy olyan visszafogott játékot nyújtson a csapat, mint a múlt héten.a párharc első meccsén nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott az MTK-tól, amelyet néhány héttel ezelőtt a rájátszásban 8–3-ra megvert, és másik három idénybeli bajnokiját is megnyerte ellene. Az FTC-nél ígérik, a folytatásban nem fordulhat elő, hogy olyan visszafogott játékot nyújtson a csapat, mint a múlt héten.

„Ha a csúcsra akarsz jutni, akkor meg kell járnod a padlót is néha. Az biztos, hogy egy teljesen más, agresszív, gyors Fradit láthatunk majd, amely megalkuvást nem tűrve lép pályára. A mérkőzést követő első edzésen már mindenki teljes erőbedobással dolgozott, a motivációval, az erőszakossággal továbbra sincs gond, minden játékosomban ezer fokon ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, képesek megfordítani a párharcot” – mondta a fradi.hu-nak Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője.

Bognár Enikő, a zöld-fehérek csapatkapitány nem tudja, mi történt a csapattal a döntő első mérkőzésén, de abban biztos, hogy még egyszer nem fordulhat elő hasonló.

„A hétfői mérkőzés mindannyiunk számára fájdalmas volt. Nem tudom megmondani, mi történt a csapattal. Rosszul jött ki a lépés gyakorlatilag mindenkinek. Egy viszont biztos, ez többet nem fordulhat elő. Még nagyobb akaratra lesz szükségünk a visszavágón, és koncentráltabb csapatjátékra” – fogalmazott Bognár Enikő.

Szabados György, az MTK vezetőedzője szerint továbbra sincs teher a játékosain, újjáalakult együttesének a második hely is szép eredménynek számítana, a döntő ajándék, amelyen felszabadultan futballozhatnak.

„Sikerült megfojtani a Fradi játékát, a szerzett labdákat gyorsan feljuttatni a kapujuk elé, hogy ne felállt védelemmel kelljen találkoznia a támadóinknak – így a kék-fehérek szakvezetője. – Az ellenfél szerencsére többször hibázott a kapunk előtt, de mi is nagy erőket mozgósítottunk a siker érdekében, így a győzelmünk teljesen megérdemelt. A szív és az akarat diadala volt ez. Továbbra sem mi vagyunk a favoritok, de látható, hogy a futballban bármi megtörténhet, mint az első mérkőzés is bizonyította. Nincs veszítenivalónk, szinte teljesen új csapatot kellett építeni a szezon elején, amely ha második helyen végezne, akkor is büszkén nézhetne a szurkolók és a vezetőség szemébe. A tét a riválisunk vállát nyomja, nekünk ajándék a döntő, amelyen mindenki láthatja, nem feltartott kézzel lépünk pályára.”

A párharc második mérkőzését hétfő 16 órától rendezik meg az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik