MTK: magyar csapatnak nem adják el Besét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.12. 07:45
null
Bese Barnabást az MTK Nyugat-Európába adná el, hazai csapatnak nem (Fotó: Korponai Tamás)
Hétfőn tartotta meg szezon előtti szurkolói ankétját az MTK Budapest labdarúgócsapata. Domonyai László klubigazgató elmondta: a kék-fehérek nem adják el magyar csapatnak Európa-bajnokságot megjáró szélső hátvédjüket, Bese Barnabást.

 

„Besét nem adjuk el magyar csapatnak, csak akkor távozik tőlünk, ha komoly nyugat-európai klub jelentkezik be érte. Tizennégy éves kora óta nálunk van, és csodálatos, hogy kint volt az Eb-n. Rajta kívül büszkék lehetünk még az Eb-keretből Juhászra, Pintérre, Némethre, valamint Gulácsira, akik szintén MTK-nevelésű labdarúgók” – idézi a klubigazgatót az mtkbudapest.hu.

Domonyai beszélt a nyári átigazolásokról is.

„Thiam az MLS-ben szereplő Chicago Fire csapatához, míg Strestík Mezőkövesdre távozott, Varga Szabinak pedig lejárt a kölcsönadási szerződése. Fájó pont Hajdú Ádám, aki miatt keserű a szánk íze, nem tudott kezdőjátékossá válni, lejárt a szerződése, a Budapest Honvéd igazolta le, a fiatal Szalai András Paksra került. Érkezett Békéscsabáról Borbély Bálint, Mezőkövesdről tért vissza közénk Szatmári Lóri, míg Varga Szabit szándékunkban áll visszaigazolni Hollandiából.”

Az MTK az Új Hidegkuti Nándor Stadion átadásáig Dunaújvárosban játssza hazai bajnoki találkozóit, míg nemzetközi mérkőzéseit Gyirmóton, az Alcufer Stadionban rendezi meg.

Domonyai László a Nemzeti Sportnak azt is elmondta, a Sisaket FC-től távozó Csiki Norbert visszatérhet Thaiföldről.

„Bese Barnabást szerződés köti az MTK-hoz. Szabott ára van a játékosnak, s a mai gazdasági viszonyok között megfelelő ajánlat esetén eladható, mint ahogyan Marek Strestíket is eladtuk a Mezőkövesdnek. Egyelőre azonban nincs szó további labdarúgók értékesítéséről. Varga Szabolcs biztosan marad, csak az a kérdés, végleg vagy ismét kölcsönkapjuk a Heerenveentől. És lehet, hogy Csiki Norbert is visszatér hozzánk Thaiföldről.”

Az MTK 2016–2017-es mezei (Fotó: mtkbudapest.hu)
Az MTK 2016–2017-es mezei (Fotó: mtkbudapest.hu)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Borbély Bálint
(Békéscsaba)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Asztalos Dávid (Paks), Horváth Péter (Szolnoki MÁV), Korozmán Kevin (Soroksár?), Szatmári Lóránd (Mezőkövesd), Tóth Ferenc (Vác)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Hinora Kristóf, Forgács Péter, Takács Ronald
Kiszemeltek: Csiki Norbert
(szabadon igazolható, legutóbb Sisaket FC – Thaiföld), Vadász Viktor (Békéscsaba), Varga Szabolcs (Heerenveen – Hollandia, kölcsön után végleg vagy újabb kölcsön), Veljko Vojnics (szerb, ?)
Távozók: Cseke Benjámin (Újpest, kölcsön után végleg), Hajdú Ádám (Bp. Honvéd), Horváth Péter (Sopron), Nagy Tibor (Újpest, kölcsön után végleg), Marek Strestík (Mezőkövesd), Szalai András (érdeklődnek iránta: Paks)
Kölcsönbe távozók: Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire – Egyesült Államok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Varga Szabolcs (Heerenveen – Hollandia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik