NB I: nem Fradi, nem Vidi – a nyár 2. paksi igazolása

Vágólapra másolva!
2016.05.15. 09:53
Miközben például a Ferencváros és a Videoton szurkolói alighanem tűkön ülnek, hogy kikkel tudja megerősíteni a klubvezetés a közelgő nemzetközi kupaszereplés előtt a csapatot, addig az NB I-ben 7. helyen végzett Paksi FC már a második új szerzeményét jelentette be.

Tavaly nyáron a Ferencváros volt a leggyorsabb az átigazolási piacon, miután már szezon közben bejelentette Leandro visszatérését. A fővárosi zöld-fehérek idén is több játékost figyelnek hónapok óta (Thomas Doll vezetőedző elmondta, száz labdarúgót figyelnek), van akivel előszerződést is kötöttek – erről Kubatov Gábor klubelnök beszélt egy interjúban –, mégsem az FTC jelentette be idén az első új szerzeményt, de még a másodikat, illetve a harmadikat sem (és nem is a Fradihoz hasonlóan előre gondolkodó, ugyancsak nemzetközi kupaindulásra készülő Videoton).(Thomas Doll vezetőedző elmondta, száz labdarúgót figyelnek), van akivel előszerződést is kötöttek – erről Kubatov Gábor klubelnök beszélt egy interjúban –, mégsem az FTC jelentette be idén az első új szerzeményt, de még a másodikat, illetve a harmadikat sem (és nem is a Fradihoz hasonlóan előre gondolkodó, ugyancsak nemzetközi kupaindulásra készülő Videoton).

Hanem a Paksi FC, amely korábbi híreinknek megfelelően előbb a Honvédtól távozó kapus, Kemenes Szabolcs átigazolását jelentette be, vasárnap pedig a DVTK-tól visszatérő Kovács Gábor érkezéséről számolt be a klub hivatalos honlapja.

„Kovács Gábor, aki 2013 februárjától két évet már futballozott Pakson, majd átigazolt Diósgyőrbe, most újból zöld-fehér mezt ölt magára, mivel két évre szóló szerződést írt alá” – írta a paksifc.hu.

A tolnaiak a 2015–2016-os szezont a 7. helyen fejezték be, a nyári átigazolási piacon viszont egyelőre az „élen” állnak – már két játékost szerződtettek, míg a többi élvonalbeli csapat közül csak az MTK jelentett be eddig egy új játékost (a Békéscsabáról érkező Borbély Bálintot). A sor hamarosan folytatódhat, Kemenes után – ahogy már jeleztük – Jelena Richárd is Paksra igazolhat a Honvédtól.

Mint korábban jeleztük, az érkezők mellett hamarosan távozók is lehetnek: Bajner Bálint játékjogát megfelelő ajánlat esetén eladná a Paks, Kelemen Dávidot kölcsönadná, míg az U-válogatott Székely György maga jelezte a vezetők felé, hogy szeretne klubot váltani.

KOVÁCS GÁBOR A PAKSI FC-NEK ADOTTI NTERJÚJA

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők:
Kemenes Szabolcs
(Bp. Honvéd – lejár a szerződése), Kovács Gábor (DVTK – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bor Dávid (Balmazújváros), Vági András (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Jelena Richárd (Bp. Honvéd)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Asztalos Dávid (MTK)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bajner Bálint, Székely György (Honvéd, Vasas), Kelemen Dávid (kölcsönadnák)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik