NB I: a kapus nyolc év után újra a DVTK labdarúgója lett

Vágólapra másolva!
2016.02.26. 10:30
A 34. életévét hamarosan betöltő Szalma Pál újra labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK igazolt játékosa lett, de elsősorban kapusedzőként számolnak vele Diósgyőrben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség adatbankja szerint Szalma Pál számít a DVTK legújabb szerzeményének, ugyanis a korábban piros-fehérben szerepelt kapus a héten ismét a Diósgyőr játékosa lett.

„Szalma Pali az NB III-as csapat mellett dolgozik mint kapusedző. Az ő diósgyőri kötődése közismert, nemcsak védett a DVTK első csapatában, hanem itt is él Miskolcon – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a boon.hu-nak. – Mivel még csak harminchárom éves, és a kapusokat tekintve aktív korban van, így kiváltottuk számára a játékengedélyt, hogy ha esetleg valamilyen szélsőséges helyzet miatt úgy adódna, a gólvonalra kell állnia, akkor ennek ne legyen akadálya. Ugyanakkor rá kapusedzőként számítunk, az, hogy esetlegesen bevethető, csak amolyan plusz.”

Szalma Pál 2004-ben került Monorról Diósgyőrbe, ahol 2008-ig védett, mielőtt az Újpesthez igazolt. Később Jászberényben és Siófokon is megfordult, majd négy évet a Balmazújvárosban védett, az előző fél évben azonban nem volt csapata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik