FTC: Unom már ezt a témát – Kopunovics a BL-csoportkörről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.26. 10:28
A hétvégén volt húsz éve, hogy a Ferencváros az Anderlecht elleni 1–1-es döntetlennel kiharcolta a főtáblára jutást. A hazai összecsapáson gólt szerző Goran Kopunovics jelenleg az NB II-ben szereplő Siófok vezetőedzője, a Kisvárda elleni hétvégi bajnoki után az 1995-ös eseményekről faggatták. A korábbi támadó elmondása szerint nagyon unja már a témát, és kívánja minden magyar labdarúgónak, hogy élje át, amit ők anno.

„Éppen vasárnap volt napra pontosan húsz éve, hogy a hazai egy–egyes döntetlennel kiharcoltuk az Anderlecht elleni továbbjutást – mondta a szon.hu-nak Goran Kopunovics. – Ha akarnám, sem tudnám elfelejteni, hiszen mostanában nagyon sok újságíró kérdezett az akkor történtekről. Megmondom őszintén, nagyon unom már a témát. Nem azért, mert szégyellnünk kellene, ami történt, hanem mert még mindig ez az utóbbi két évtized legnagyobb magyar futballsikere.”

„Harminc éve nem voltunk világbajnokságon – igen, többes szám első személyt használt a szerb, de a jelek szerint magyar fejjel gondolkodó korábbi csatár, jegyzi meg az írás szerzője –, nem beszélve az Európa-bajnokságról, húsz év alatt csak egyszer ismétlődött meg, hogy magyar csapat a BL-főtáblára került. Amikor mindezt átéltük, azt hittem, hogy három-négy évente előfordul majd ilyesmi, és azok a csapatok jelentik majd az aktuális témát, ehelyett még mindig bennünket ünnepelnek. Kívánom minden magyar labdarúgónak, hogy élje át, amit mi, nem kell mást tenni, csak dolgozni. Nagyon sokat…”szon.hu-nak Goran Kopunovics. – Ha akarnám, sem tudnám elfelejteni, hiszen mostanában nagyon sok újságíró kérdezett az akkor történtekről. Megmondom őszintén, nagyon unom már a témát. Nem azért, mert szégyellnünk kellene, ami történt, hanem mert még mindig ez az utóbbi két évtized legnagyobb magyar futballsikere.”

„Harminc éve nem voltunk világbajnokságon – igen, többes szám első személyt használt a szerb, de a jelek szerint magyar fejjel gondolkodó korábbi csatár, jegyzi meg az írás szerzője –, nem beszélve az Európa-bajnokságról, húsz év alatt csak egyszer ismétlődött meg, hogy magyar csapat a BL-főtáblára került. Amikor mindezt átéltük, azt hittem, hogy három-négy évente előfordul majd ilyesmi, és azok a csapatok jelentik majd az aktuális témát, ehelyett még mindig bennünket ünnepelnek. Kívánom minden magyar labdarúgónak, hogy élje át, amit mi, nem kell mást tenni, csak dolgozni. Nagyon sokat…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik