DVTK: Vitelki Törökországba utazott, „vendégjátékos” lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 17:25
A helyét a diósgyőri labdarúgócsapat kispadján a Kecskemétről érkező Bekő Balázsnak átadó Vitelki Zoltán minden idők legjobb mutatóval bíró diósgyőri edzője az élvonalban (azok közül, akik egynél többször szerepeltek vezetőedzőként), a lehetséges 15-ből 13 pontot szerezve az után, hogy beugrott a tavasszal menesztett Tomiszlav Szivics helyére.

„Tudtam, hogy egy edzőváltás mindig lökést ad a csapatnak. Én személy szerint minden mérkőzésen nyerni szeretnék, és az volt a célom, hogy a játékosok átvegyék ezt a hozzáállást – nyilatkozta a szakember a dvtk.eu-nak. – Csak két pont hiányzott ahhoz, hogy teljesítsük a célt (15 pontot szerezni öt mérkőzésen – a szerk.), ezért picit rossz a fíling, ám minden játékos kihozta magából a maximumot, megérdemelten szereztünk tizenhárom pontot. Az első hetek a mentális felkészülésről szóltak, utána azonban olyan dolgokat gyakoroltunk az edzésen, amit szerettünk volna viszontlátni a mérkőzéseken. Persze nagy csodáról nincs szó, hiszen ennyi idő alatt lehetetlen csapatot építeni, ami belefért, azt megtettük.”dvtk.eu-nak. – Csak két pont hiányzott ahhoz, hogy teljesítsük a célt (15 pontot szerezni öt mérkőzésen – a szerk.), ezért picit rossz a fíling, ám minden játékos kihozta magából a maximumot, megérdemelten szereztünk tizenhárom pontot. Az első hetek a mentális felkészülésről szóltak, utána azonban olyan dolgokat gyakoroltunk az edzésen, amit szerettünk volna viszontlátni a mérkőzéseken. Persze nagy csodáról nincs szó, hiszen ennyi idő alatt lehetetlen csapatot építeni, ami belefért, azt megtettük.”

„Szeretek emberi oldalról közelíteni a játékoshoz. Amíg tudok, segítek neki, mert az edzőnek óriási szerepe van abban, hogy ki tud-e jönni a gödörből. Persze ehhez kell a másik fél is, mert az régen rossz, ha az edző jobban akar, mint a labdarúgó. De az esélyt meg kell adni mindenkinek. És ha emberileg rendben vagyunk, akkor jöhet a szakma. Abszolút játékospárti vagyok, korban nem is állok távol tőlük. Mindig partnerként tekintek rájuk, mert azt tapasztaltam, hogy egy ilyen hozzáállású szakember könnyebben el tudja érni a célját” – tette hozzá Vitelki Zoltán, majd kitért arra is, hogy hol tölti a nyári szabadságát.

„Ahogyan évek óta, az idén is Törökországba utazunk nyaralni a családdal, mindig igyekszünk olyan hotelt választani, ahol focipálya is van. A fiaimmal sokat játszunk, de az is előfordul, hogy beállok a vendégekből verbuvált csapatba. A teljes kikapcsolódás a cél, a szakmával nem foglalkozom, bár az igaz, ha éppen nagy világverseny zajlik, akkor a tévében megnézem a meccseket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik