Haladás: szerdán ülnek le Szentessel - „lesz miről beszélni"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 07:59
A Haladás labdarúgócsapatának vezetősége szerdán tartja a szokásos mérkőzés utáni elemzést Szentes Lázár vezetőedzővel. Ahogy Illés Béla tulajdonos fogalmaz, a Videoton elleni 7–0-s vereség után lesz miről beszélni...

„Finoman fogalmazva is csalódottan távoztam a stadionból – mondta a Nemzeti Sportnak Illés Béla, a Haladás egyik tulajdonosa. – Az ember nem számított ilyen játékra, pláne nem ilyen hozzáállásra… Jól kezdtük a szezont, úgy tűnt, a Debrecen és a Paks elleni két győzelem önbizalmat adott a csapatnak, reménykedtem benne, végre kilábaltunk a mentális hullámvölgyből, ehhez képest alaposan meglepett a mostani produkció. Nem azt mondom, ki lehet kapni a Videoton otthonában, hiszen az NB I toronymagasan legjobb csapatáról van szó, csak az nem mindegy, hogyan. Ahogy minden mérkőzést, úgy ezt is kiértékeljük, szerdán ülünk le beszélni Szentes Lázárral. Kíváncsiak vagyunk, neki mi a véleménye erről a produkcióról.” Illés Béla, a Haladás egyik tulajdonosa. – Az ember nem számított ilyen játékra, pláne nem ilyen hozzáállásra… Jól kezdtük a szezont, úgy tűnt, a Debrecen és a Paks elleni két győzelem önbizalmat adott a csapatnak, reménykedtem benne, végre kilábaltunk a mentális hullámvölgyből, ehhez képest alaposan meglepett a mostani produkció. Nem azt mondom, ki lehet kapni a Videoton otthonában, hiszen az NB I toronymagasan legjobb csapatáról van szó, csak az nem mindegy, hogyan. Ahogy minden mérkőzést, úgy ezt is kiértékeljük, szerdán ülünk le beszélni Szentes Lázárral. Kíváncsiak vagyunk, neki mi a véleménye erről a produkcióról.”

Ezeken a megbeszéléseken általában Tóth Miklós ügyvezető, Szentes Lázár vezetőedző, és néhány tulajdonos vesz részt – a szerdain Illés Béla biztosan ott lesz. A Haladás a 23. fordulót követően a tabella tizenharmadik helyét foglalja el, csupán több győzelmének köszönhetően áll bennmaradó helyen.

„Lesz miről beszélni… – folytatta Illés Béla. – Ilyen összeomlást egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak, romboló hatása van a klub hírnevére is. Fogynak a meccsek, valamit ki kell találnunk. Nem szabad tovább zuhannunk. Szombaton a Ferencváros jön hozzánk, mit ne mondjak, az sem ígérkezik könnyű kilencven percnek. Annyi pozitívum lehet benne, hogy a Fradi ellen legalább aligha kell bárkit is külön motiválni. Mondjuk az megint csak más kérdés, hogy önmagában az is furcsa, ha egy labdarúgót motiválni kell bármilyen mérkőzésre. Pláne egy olyan klubnál, amelyik bajban van.”

A szurkolók a pályán lézengő játékosok mellett Szentes Lázárt is okolják a vasárnap esti kiütés miatt, a trénert ráadásul Farkas Ádám játékvezető el is küldte a kispadtól, miután egy méterrel belépett a játéktérre. Illés Béla szerint a Haladásnál egyelőre nem téma az edzőváltás.

„Nem szerencsés ilyenkor bármit is mondani – így a szombathelyi vezető. – Szerdán átbeszéljük a dolgokat, azon leszünk, hogy a hétvégére ismét egyenesbe jöjjünk, és sürgősen változtassunk a vasárnap este látott felfogáson. Vezetőként megtanultam, nem szabad hirtelen nyilatkozni, a körülményekhez képest higgadtan kell értékelni. Alszunk még a történtekre, szerdán pedig átrágjuk magunkat a látottakon.”

A hétvégén a Ferencváros látogat a Rohonci úti stadionba, ám utána két alsóházi helyosztó következik, a Haladás utazik Pápára, majd fogadja a Dunaújvárost. Sőt, azt követően is nyerhető mérkőzések jönnek, a Győr és a Nyíregyháza ellen fontos pontokat szerezhet a Hali. A bennmaradás a következő öt fordulóban eldőlhet Szombathelyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik