NB I: Ha lett volna még pár perc, nyerünk - Miriuta

Vágólapra másolva!
2015.03.01. 19:28
A listavezető Videoton úgy jutott egy ponthoz győri vendégjátéka során (2–2), hogy a házigazda ETO a 39. percre kétgólos hátrányba került. A lefújást követően mindkét edző elégedetten nyilatkozott, Miriuta László szerint akár a harmadik, győzelmet érő gólt is megszerezhették volna, míg fehérvári kollégája, Joan Carrillo a győriek büntetőjét érezte a fordulópontnak.

 

 

„Két nagyon jó csapat futballozott ezen az estén, az első félidőben a Videoton volt a jobb, a másodikban viszont mi – nyilatkozta a Győri ETO vezetőedzője, Miriuta László a mérkőzést közvetítő Sport Tv-ben. – Szenzációsan futballoztunk, nem adtuk fel a meccset. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, hogy nulla kettőről egyenlített. Szerintem, ha lett volna még pár perc, akkor megnyertük volna a meccset. Az első félidőben azért kellett kettőt cserélnem, mert akik bekerültek a kezdőbe, nem azt csinálták, amit kértem tőlük. Akik viszont a helyükre érkeztek, azok nagyszerűen teljesítettek. Az, hogy kétgólos hátrányról sikerült döntetlent kiharcolnunk, önbizalmat ad a nekünk. Jó a Videoton, a tabella nem hazudik, de nem lesz egyszerű a fehérváriaknak a tavasz. Ott van a télen jól erősítő Ferencváros, a tavaszt győzelemmel kezdő MTK. Nekünk más feladataink vannak. Építkezünk kell, úgy játszanunk, mint a mai második félidőben, és akkor a következő szezonban ott leszünk mi is a topon.”

„Nagyon jól kezdtünk, sikerült kétgólos előnyt szereznünk, aztán volt egy döntő pillanat. Egy szabálytalan hazai szerelés a középpályán, amelyből végül a Győr azt az akciót indította, amelyből a szépítést jelentő büntetőhöz jutott – nyilatkozta Joan Carillo, a fehérváriak szakvezetője. – Ez óriási fordulópont volt a mérkőzésen, hiszen nagy lendületet adott a házigazdának. Ennek ellenére örültem annak, amit a pályán láttam a csapatomtól, hiszen jól teljesítettek a fiúk. Azt játszották, amit elterveztünk. A helyzetünket megnehezítette, hogy Juhász Rolandot le kellett cserélni – eleve sok eltiltottunk volt –, de összességében igazságos eredmény született. A Győr kemény ellenfél, egy jó csapat ellen tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Jó úton haladunk, de azért akadnak kérdőjelek a folytatást illetően, például, hogy Juhászra mikor tudunk számítani legközelebb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik