NB I: Ha így focizunk, annak örülni kell - Csertői

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 21:55
A Haladás 2 –1-re nyert Pakson a labdarúgó NB I huszonegyedik fordulójának nyitó mérkőzésén. Szentes Lázár, a szombathelyiek edzője a lefújás után az eredménnyel elégedett volt, a játékkal már nem annyira, míg a hazaiak mestere, Csertői Aurél homályosan fogalmazta meg véleményét.

„Mondhatnánk, általános, hogy edző tervez, a csapat végez – nyilatkozta a lefújást követően a Haladás edzője, Szentes Lázár. – Egyáltalán nem azt gondoltam, hogy így fogunk játszani, így sikerült, de nyilván mindig alkalmazkodni kell az ellenfélhez is. Több és dinamikusabb támadást terveztem, de ha a végeredményt nézzük, sikeres meccsen vagyunk túl. Halmosi Péter szép átlövése beakadt, de a második félidőben gyorsan gólt kaptunk, aminek mentális okai is vannak. Szerencsére a támadásaink ültek, a tizenegyes és a kiállítás pedig eldöntötte a meccset. A végén többet vártam a csapattól, de a mi helyzetünkben érthető, hogy a három pont a legfontosabb”Szentes Lázár. – Egyáltalán nem azt gondoltam, hogy így fogunk játszani, így sikerült, de nyilván mindig alkalmazkodni kell az ellenfélhez is. Több és dinamikusabb támadást terveztem, de ha a végeredményt nézzük, sikeres meccsen vagyunk túl. Halmosi Péter szép átlövése beakadt, de a második félidőben gyorsan gólt kaptunk, aminek mentális okai is vannak. Szerencsére a támadásaink ültek, a tizenegyes és a kiállítás pedig eldöntötte a meccset. A végén többet vártam a csapattól, de a mi helyzetünkben érthető, hogy a három pont a legfontosabb”

„Nagyon érdekes ez a magyar futball. Jól játszottak a srácok, csak gratulálni tudok nekik. Hétről hétre hozzák a formájukat, Újpesten kilencen is lefociztuk az ellenfelet. Élveztük a játékot. Azt mondják, hogy a profizmusban a győzelem számít, de én azt mondom, ha így focizunk, annak örülni kell. Sok pontunk van, minket ez nem zavar” – fogalmazott talányosan Csertői Aurél, amihez kérdésre még annyit fűzött hozzá: „Ha több faultot fújtak volna nekünk, akkor nyilván több pontrúgásunk lett volna.”

„A védekezést sikerült megoldani. A mester azt kérte, hogy hátul legyünk stabilak, kontrákból menjünk előre. A lényeg az volt, hogy győzzünk, a játék másodlagos. Egy szögletnél sajnos elcsúsztam, de nagyon sokat gyakoroltuk ezt a védekezést. A Debrecen elleni mérkőzésen jobban játszottunk a hazai pálya miatt, de harcoltunk, és minden párharcba úgy mentünk bele, ahogy tudtunk” – mondta a mérkőzés után a vendégek védője, Angyal Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik