Győri ETO: a kameruni szélső aláírt a Rába-partiakhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 17:55
null
Njongo Priso győri öltözékben (Fotó: eto.hu)
A Győri ETO labdarúgócsapata szerződést kötött a kameruni Njongo Prisóval – adta hírül a klub honlapja.

 

 

Njongo Priso 2017. június 30-ig szóló szerződést írt alá a győriekkel. A 26 éves kameruni labdarúgó az eto.hu tájékoztatása szerint a legjobb teljesítményre a széleken képes, de centerként is megállja a helyét.

Első európai klubja a máltai rekordbajnok Valletta volt, amelynek színeiben 2008 és 2010 között 49 bajnokin 22 gólt szerzett. Ezt követően a ciprusi AEK Lárnakához, majd a bolgár CSZKA Szófiához igazolt, legutóbb pedig a Petrolul Ploiesti kötelékébe tartozott. A román klubtól való távozása óta szabadon igazolható volt.

Priso edzésen még nem vett részt Győrben, így a csapattal Törökországban kezdi meg a felkészülést.

A győri klubtól kapott információink szerint Illés Dávid és Pongrácz Viktor mellett Stieber Andrást és Vankó Imrét is kölcsönadták a Lombard Pápának, míg Csató Martin Siófokon, Farkas Zoltán pedig Cegléden szerepel kölcsönben a tavasszal. A gyirmóti Kiss Máté és Paku Roland az idény második felében is Győrben játszik.

Az újpesti Nagy János ETO-hoz igazolása már nincs napirenden.

Szasa Sztevanovics sportigazgatója elmondta, végleges a Győr kerete.

„Szerettünk volna olyan játékosokat igazolni, akik nemcsak jó képességűek, hanem megfelelő nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek – nyilatkozta Sztevanovics az eto.hu-nak. – Miriuta László vezetőedzővel folyamatosan egyeztettünk, hogy melyek azok a posztok, amelyek erősítésre szorulnak, és elsősorban ezekre kerestünk megfelelő labdarúgókat – bízom benne, hogy meg is találtuk őket. Célunk volt, hogy szűkebb kerettel vágjunk neki a tavaszi szezonnak, éppen ezért az első csapathoz több tehetséges fiatal is csatlakozott a téli felkészülési időszak elején. Fontosnak tartottuk azt is, hogy az utánpótlásból azokat a játékosokat, akik most nem fértek az első kerethez, de a fejlődésük szempontjából fontos lenne az NB III-nál magasabb osztályban a rendszeres játék, őket igyekeztünk megfelelően kölcsönadni. Windecker József a remek példa előttük, hogy hogyan kell teljesíteni ahhoz, hogy aztán visszatérve hozzánk már a mi NB I-es csapatunkban is meghatározóak lehessenek. Reméljük, fejlődni fognak mindannyian, és kiharcolják a csapatba kerülést mind az első-, mind a másodosztályban.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Vladica Brdarovszki (macedón, Peliszter – Macedónia), Dan Bucsa (román, Universitatea Cluj – Románia, szabadon igazolható volt), Luis Ibánez (argentin-horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország), Njongo Priso (kameruni, szabadon igazolható, legutóbb Petrolul Ploiesti – Románia), Miroslav Stevanovic (bosnyák, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Horváth Dániel, Kerékgyártó Dávid, Nagy Ádám, Nagy Bálint, Németh Bence, Szabó Levente

Kiszemeltek:

Távozók: Valentin Babic (horvát, szabadon igazolható), Dudás Ádám (Haladás), Leandro Martínez (olasz-argentin, Haladás), Mihai Nicorec (román, szabadon igazolható),Sváb Dániel (szabadon igazolható), Takács Ákos (befejezte pályafutását), Varga Roland (Ferencváros), Rafe Wolfe (jamaicai, Dunaújváros PASE)
Kölcsönbe távozók: Csató Martin (Siófok), Farkas Zoltán (Cegléd), Illés Dávid (Lombard Pápa),
Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Stieber András (Lombard Pápa), Vankó Imre (Lombard Pápa)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Milos Kocics (szerb), Lenzsér Bence (Paks, próbajáték), Michal Svec (cseh), Lazar Sztanisics (szerb), Völgyi Dániel (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, PAFC, Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik