DVTK: a Paksról érkező rutinos középső védő is aláírt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 19:50
null
Kovács Gábor és Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója (Fotó: dvtk.eu)
Kevesebb mint egy nappal Koman Vladimir után Kovács Gábor is a Diósgyőr labdarúgócsapatához szerződött. A 27 éves középső védő a Paks csapatát hagyta el a DVTK kedvéért.

 

 

„Úgy gondolom, Kovács Gábort nem kell külön bemutatnunk a szurkolóknak, hiszen egy rutinos játékosról van szó – nyilatkozta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója a klub honlapjának. – A pályafutása elején külföldön is játszott, megfordult a Vasasban, majd remek teljesítményt nyújtott Pakson. A tárgyalások során meg kellett állapodnunk a paksiakkal is, ami nem volt könnyű, hiszen eleinte nagyon magasan tartották a kivásárlási árát. Végül szerencsére sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok abban, hogy Kádár Tamást követően ő lesz az, aki a védelemben magára tudja vállalni a vezér szerepét.”

„Árki Gábor egy olyan jövőképet vázolt fel, amely számomra rendkívül vonzó – mondta Kovács Gábor a dvtk.eu-nak. – Tudom, hogy nagyon szép terveket szövögetnek Diósgyőrben, melynek szeretnék én is a részese lenni azáltal, hogy legjobb tudásom szerint játszom. Idegőrlő és hosszú procedúra volt, de szerencsére most már aláírtuk a szerződést, amelynek köszönhetően véleményem szerint mind a két klub és én is elégedett lehetek. Magamtól azt várom, hogy stabil kezdő legyek Diósgyőrben, és jó teljesítménnyel tudjam segíteni a csapatot.”

A 190 cm magas Kovács Gábor 156 NB I-es mérkőzésen lépett eddig pályára.

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője elmondta, hogy Kovács Gábor megszerzésével teljes a keretük, amellyel egyértelműen az éremszerzés és a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása a céljuk.

A DVTK csütörtökön utazik el a Törökországi edzőtáborba. A szóba jöhető fiatalok közül Csicsvári Milán betegség, Oláh Bálint talpközépcsont-törés miatt nem utazhat, ugyanakkor az U21-es csapat kapusa, Bősz Levente a felnőttekkel tarthat.

AZ UTAZÓK NÉVSORA
KAPUSOK
Antal Botond
Bősz Levente
Ivan Rados

MEZŐNYJÁTÉKOSOK
William Alves
Bacsa Patrik
Barczi Dávid
Bognár István
Egerszegi Tamás
Eperjesi Gábor
Gosztonyi András
Georges Griffiths
Miroszlav Grumics
Ho-Young, Kim
Julian Jenner
Koman Vladimir
Kovács Gábor
Milos Krsztics
Lazar Marjanovics
Drazsen Okuka
Németh Milán
Szalai Vilmos
Takács Tamás

STÁB
Tomiszlav Szivics vezetőedző
Vladimir Radenkovics másodedző
Veréb György kapusedző
Srdjan Zsirojevics erőnléti edző
Dr. Forgács Alfréd csapatorvos
Hajba Ferenc masszőr
Kiss Zsuzsanna masszőr
Molnár Ákos technikai vezető
Panyiné Fehér Katalin szertáros
Demcsik Iván operatőr
Kocsis Norbert főszerkesztő

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Koman Vladimir (szabadon igazolható volt, legutóbb FK Krasznodar, onnan kölcsönben FK Ural – Oroszország), Kovács Gábor (Paks), Milos Krsztics (szerb, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Debreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Bori Gábor (Vasas), Csirszki Martin (Szolnok), Szabó Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Barczi Dávid

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik