ETO: szlovák U-válogatott a felnőttkeretben, Priskin orrtörése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.03. 07:27
A Győri ETO labdarúgócsapata szerdán a Ligakupában, a nyolcaddöntő első meccsén 2–1-re kikapott hazai pályán az NB II-es Szigetszentmiklóstól. A találkozóhoz kapcsolódva két hírről számolt be a győriek hivatalos honlapja.

A Szigetszentmiklós elleni Ligakupa-meccsen több utánpótláskorú játékos is pályára léphetett a Győri ETO-ban, köztük a Felvidékről származó, 17 éves korosztályos szlovák válogatott középpályás, Bénes László, akivel tavasszal 2017-ig szóló szerződést hosszabbított a klub, mostantól pedig már a felnőttkeret tagja.

„Bénes László az ETO egyik legtehetségesebb labdarúgója. Könnyen lehet, hogy ő lesz a következő, aki bemutatkozik az NB I-ben. A játékos végig pályán volt a keddi Ligakupa-meccsen, és Miriuta Vasile leginkább az ő játékával lehetett elégedett. Szerdától már a dunaszerdahelyi születésű játékos is a felnőtt csapat keretével készülhet” – fogalmaz Bénessel kapcsolatban az eto.hu. A játékosról az új vezetőedző, Vasile Miriuta is elmondta a véleményét.

„Bénes Lászlót a múlt héten láttam a Diósgyőr ellen az U21-es mérkőzésen, akkor is jól játszott. Fizikálisan még nincs száz százalékos állapotban, de nagy tehetség, így szerdától velünk fog edzeni. Remélem nagy futballista lesz belőle. Amúgy már most is jó futballista, meg meri csinálni a cselt, tudja mikor kell passzolni. Látok benne fantáziát, így tavasszal is velünk fog készülni, aztán meglátjuk, mikor mutatkozik be az NB I-ben” – fogalmazott a szakember a tehetséggel kapcsolatban, aki a pálya közepén, a nyáron távozó Kalmár Zsolt helyén futballozott.

„Szerettem volna pár fiatalnak lehetőséget adni, hogy megmutassa magát a Ligakupában. Fontos az eredmény, de inkább a játékot figyeltem. Nem adjuk fel a továbbjutást, képesek lehetünk két góllal Szigetszentmiklóson nyerni” – tette hozzá Miriuta a szerdai, 2–1-es hazai vereség kapcsán.

Bénes játékával ellentétben szomorú hír az ETO szurkolói számára, hogy az ugyancsak felvidéki származású Priskin Tamás orrtörést szenvedett az SZTK ellen, ami miatt már a 20. percben le kellett cserélni.

„Válogatott csatárunknak egy ütközésnél annyira eleredt az orra vére, hogy a helyszínen nem is tudták elállítani. Azonnal kórházba vitték, ahol törést diagnosztizáltak nála. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a hétvégén ha pályára lépne, azt kizárólag védőmaszkban tehetné meg, hiszen egy ütés esetén ugyanez fordulna elő, ami most" – írja a 28 éves csatár sérüléséről az eto.hu.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Bénes László
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Mihai Nicorec (román, lejár a szerződése)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik