A bíró olyat tett, amivel az NB I-es edző még nem találkozott

Vágólapra másolva!
2014.11.09. 12:55
null
A sárga-feketében játszó Lombard Pápát irányító Kovács László szerint nem kaptak egyenlő feltételeket Németh Ádám játékvezetőtől (Fotó: Korponai Tamás)
Érdekes edzői értékelésekben a labdarúgó NB I szombati meccseit követően sem volt hiány. A Lombard megbízott trénere például arról beszélt, hogy olyat látott a Paks elleni meccs játékvezetőjétől, Németh Ádámtól, amivel korábban még nem találkozott. A pécsiek ideiglenes szakvezetője, Kulcsár Árpád pedig arra hívja fel játékosai figyelmét, hogy futballozni kell – mestermérlegek.

 

DVSC-TEVA–DUNAÚJVÁROS 2–0

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC vezetőedzője: – Szervezetten védekező ellenfelet győztünk le. Az egész őszünkre jellemző, hogy sok gólhelyzetet alakítunk ki, de keveset értékesítünk belőlük, így a saját dolgunkat nehezítjük meg. A szünet után egyértelművé vált a fölényünk, sok szögletet, szabadrúgást rúgtunk, és örülök, hogy két gólt sikerült szereznünk, természetesen a három pont volt a legfontosabb.

DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Nem érzem, hogy alárendelt szerepet játszottunk volna, az első félidő legnagyobb helyzete előttünk adódott. Igaz, a második játékrészben nagy nyomás alá kerültünk, de akcióból nem tudott túljutni rajtunk a bajnoki cím védője. Sajnos a támadójátékunk ekkor már pontatlan volt, képtelenek voltunk megtartani a labdát. Veszélyesebb játék volt a célunk, most így sikerült.

KTE–VIDEOTON 0–0

BEKŐ BALÁZS, a KTE vezetőedzője: – Arra készültünk, hogy megnehezítjük a listavezető dolgát, és meg is tettük. Férfias, jó iramú mérkőzés volt, nagy taktikai harcot hozott. Hirtelen nem is tudom, a Videotonnak volt-e egyértelmű ziccere a kilencven perc alatt. Úgy számoltunk, ahogy megy az idő, a vendégek egyre nagyobb kockázatot vállalnak, és több esélyünk lesz támadni. A kiállítás után azonban muszáj volt rámennünk a döntetlenre, hiszen kevesebb lehetőségünk nyílt a kontrázásra. Élvezhető mérkőzés volt annak ellenére, hogy nem született gól, szurkolóink is lelkes tapssal kísértek bennünket az öltözőbe. A srácok közül többen is elkészültek az erejükkel, de nem is csoda, hiszen rengeteget dolgoztak a mérkőzés alatt.

JOAN CARRILLO, a Videoton vezetőedzője: – Megbecsüljük ezt az egy pontot is. Nehéz volt a kecskemétiek ellen futballozni, rendkívül agresszívan védekeztek, mondhatom, némileg passzívak is voltak, de végül is megszerezték az egyik pontot. Hátul nagyon figyelnünk kellett, a hazaiak remekül kontráztak. Sejtettem, hogy öt védővel állnak fel, Marko Vukaszovics a hátvédsor tengelyében kapott szerepet. A Kecskemét a legutóbbi mérkőzésén is hasonló stílusban futballozott, így nem volt semmi különleges ebben a csatában. Közelebb álltunk a győzelemhez, de ezúttal be kellett érnünk az egy ponttal. Szemrehányás mindenesetre nem érheti a csapatomat, a fiúk jól dolgoztak, megtettek mindent, ami tőlük tellett. Csak hát éppen gólt nem sikerült lőnünk, nehéz volt helyzetet kialakítani.

ÚJPEST–PUSKÁS AKADÉMIA 1–1

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – A játékunk nem volt rossz, arra végül is nem lehet sok panaszom. Az eredmény viszont annál bosszantóbb, elkeserítőbb. Értékes pontokat vesztettünk. Jókora különbség volt a szünet előtti és utáni játékunkban, de ehhez az is kellett, hogy az ellenfél fegyelmezetten, koncentráltan futballozzon. A második negyvenöt percben többször is sikerült a védelme mögé kerülnünk. Láthatták, most is megvoltak a helyzeteink, ráadásul heteken át kényszercenterrel futballozzunk, de elismerem, valóban több gólnál kellene tartanunk.

BENCZÉS MIKLÓS, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Csak gratulálni tudok csapatomnak a mai teljesítményhez. Az Újpest győzni akart, a második félidőben fölénk kerekedett, de mi megharcoltunk az egy pontért. A legfiatalabb csapatrész a védelmünk, ez persze nem mentség. Viszont rengeteg sérülés nehezíti a munkánkat, újra és újra át kell szerveznem a hátsó alakzatunkat. Valóban sokat kell még dolgoznunk.

MVM-PAKS–LOMBARD PÁPA 3–0

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Ez sima meccs volt! Már az első félidőben is uraltuk a játékot, a széleken folyamatosan megbontottuk a Pápa védelmét, csak idő kérdése volt, mikor rúgunk gólt. Azzal, hogy megszereztük a vezetést, el is dőlt a három pont sorsa… Szerencsére a mi fiataljaink akarnak és becsülettel teszik a dolgukat, persze van hová fejlődniük. A győzelem után lazán rávághatnám, hogy könnyű a fiatalokat bevetni – de nem az. Büszkék vagyunk a tizennégy forduló alatt szerzett huszonhat pontra, mondhatom, hogy nem állunk rosszul. Sőt azt is, hogy parádés ez a huszonhat pont, így maximálisan elégedett lehetek.

KOVÁCS LÁSZLÓ, a Pápa megbízott edzője: – Nehéz erről a meccsről beszélnem. Egyebek mellett azért is, mert úgy érzem, nem kaptunk egyenlő feltételeket. Régóta benne vagyok a futballban, de olyanról még nem hallottam, hogy a játékvezető (Németh Ádám – a szerk.) a mérkőzés előtt azt mondja, vigyázzon magára Szasa Popin, mert kiállítja… Csak ismételni tudom magam, ilyennel még nem találkoztam pályafutásom során. Döntő volt, hogy ki rúgja az első gólt – sajnos nem mi rúgtuk. Kíváncsi leszek a tizenegyest megelőző szituációra, szeretném megnézni a felvételt. Ha nem volt jogos a büntető, azt kell mondanom, hogy a bíró belenyúlt a mérkőzésbe. Azt ugyanakkor elismerem, hogy az első gól után dominált a Paks.

PMFC–GYŐRI ETO 0–3

KULCSÁR ÁRPÁD, a Pécs megbízott edzője: – Elég nehéz ilyenkor bármit is mondani. Két súlyos, egyéni hibából kaptunk az első játékrészben gólokat, mégpedig olyan helyzetekből, amelyekre felkészültünk. Azt kell mondjam, a több minőségi játékost felvonultató Győr megérdemelten nyerte meg a találkozót. Kifelé nem fogom egyetlen labdarúgónkat sem kritizálni, az öltözőben azonban megteszem. Tartom a hátamat a csapat miatt, azonban a futballistáinknak rá kell jönniük, nemcsak csinálgatni, focizgatni kell, hanem csinálni, futballozni. Felkészültünk a Győrből, azt kaptuk tőle, amire számítottunk. Tisztában voltunk vele, hogy ellenfelünk veszélyes a szabadrúgásokból és a szögletekből, mégis többször hibáztunk ezeknél a helyzeteknél. A korán kapott gól sokkolt bennünket, ezt követően nem láttam tőlünk azokat a támadásvariációkat, amiket edzésen gyakoroltunk.

FÓRIÁN ZSOLT, a Győr megbízott edzője: – Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy megbízott edzőként ülhettem az ETO kispadján. Uraltuk a meccset, jó időben rúgtuk a gólokat, játékosaink remek hozzáállással futballoztak. Igaz, voltak hibáink is, de a legfontosabbat elértük, megszereztük a három pontot. Azt kértem a játékosoktól, legyen sokat nálunk a labda, s kapott gól nélkül zárjuk a találkozót. Azt gondolom, jól megoldottuk a feladatot, és három-nullánál is volt lehetőségünk az újabb gól elérésére. Utánpótlás szakmai igazgató vagyok a klubnál, de a vezetők felkértek, hogy a kialakult helyzetben irányítsam az együttest, és ez rendkívül megtisztelő. A legjobb tudásom szerint teszem a dolgomat, amíg a vezetőség megtalálja azt a szakembert, aki hosszú távon felkészíti a csapatot.

LABDARÚGÓ NB I, 14. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
November 7., péntek
19.00 Budapest Honvéd–Ferencváros 2–3Fábián Mihály
November 8., szombat
14.00
Kecskeméti TE–Videoton 0–0
Iványi Zoltán
16.00
Újpesti FC–Puskás Akadémia FC 1–1
Vad II István
16.00MVM-Paks–Lombard Pápa 3–0 Németh Ádám
18.00Pécsi MFC–Győri ETO FC 0–3
Szabó Zsolt
20.00 Debreceni VSC-Teva–Dunaújváros PASE 2–0
Pintér Csaba
November 9., vasárnap
16.30Szombathelyi Haladás˜–MTK Budapest (Duna)
Andó-Szabó Sándor
18.30 Diósgyőri VTK–Nyíregyháza Spartacus (Sport2)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 14 12 1 1 31– 5 +26 37
2. MTK Budapest 13 10 3 18–11 +7 30
3. MVM-Paks 14 7 5 2 23–10 +13 26
4. Újpest FC 14 6 7 1 14– 8 +6 25
5. Ferencvárosi TC 14 7 3 4 21–14 +7 24
6. Diósgyőri VTK 13 6 5 2 21–16 +5 23
7. Debreceni VSC-Teva 14 6 4 4 18–11 +7 22
8. Győri ETO FC 14 5 4 5 21–18 +3 19
9. Kecskeméti TE 14 5 4 5 14–15 –1 19
10. Puskás Akadémia FC 14 4 3 7 16–20 –4 15
11. Lombard Pápa FC 14 3 4 7 7–21 –14 13
12. Nyíregyháza Spartacus FC 13 3 2 8 12–19 –7 11
13. Budapest Honvéd 14 3 2 9 11–19 –8 11
14. Pécsi MFC 14 2 4 8 14–26 –12 10
15. Dunaújváros PASE* 14 2 4 8 13–28 –15 9
16. Szombathelyi Haladás 13 2 2 9 5–18 –13 8

*A Dunaújvárostól egy pont levonva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik