FTC: az UEFA törölte a 20 ezer eurós büntetési tételt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 14:08
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eltörölte a Ferencvárosra korábban kirótt 20 ezer eurós büntetését – olvasható a fővárosi klub hivatalos honlapján.

A Fradi a Sliema Wanderers elleni mérkőzéseken tapasztaltak miatt kapott fegyelmi büntetést, amely ellen sikerrel fellebbezett. A találkozókon tanúsított rasszista, revizionista és szélsőséges szurkolói magatartás miatt a klubot 20 ezer euró pénzbüntetéssel, valamint stadionjának részleges szektorbezárásával sújtotta.

Az UEFA fellebbezési testülete szeptember 4-én az UEFA székhelyén hallgatta meg az FTC képviselőit, akik a jogi és ténybeli érvelés mellett röviden bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is. A tárgyalást követően faxon, írásban érkezett meg az UEFA másodfokú határozata – indokolás nélkül –, amely a már letöltött szektorbezárás-büntetés érintetlenül hagyása mellett a klubot sújtó pénzbüntetést eltörölte, és hatályon kívül helyezte.

A fradi.hu tájékoztatása szerint ezzel „szükségtelenné vált a törölt pénzbüntetés vétkes szurkolókra történő továbbhárítása”.

A további szükséges intézkedések megtételéről az FTC az indokolás kézhez vétele után dönt.

„Az FTC megerősíti azon elkötelezettségét, hogy – az UEFA szabályaival összhangban – zéró toleranciát érvényesít minden rasszista, kirekesztő, antiszemita, vagy szélsőséges szurkolói magatartással szemben, és kéri tisztelt szurkolóit, hogy amint a legtöbben eddig is, sportszerűen és szélsőséges megnyilvánulásoktól mentesen buzdítsák szeretett csapatunkat” – olvasható a zöld-fehérek klubhonlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik