Haladás: a 19 esztendős felfedezett külföldre menne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 11:04
A Haladás labdarúgócsapatának egyik felfedezettje, a 19 esztendős Németh Márió megfelelő ajánlat esetén külföldre szerződne, jelen állás szerint azonban marad Szombathelyen.

A Nemzeti Sport szerdai számának információja szerint az Újpest – a székesfehérvári Gyurcsó Ádám, és a paksi Szabó János mellett – szerződtetné a Szombathelyi Haladás 19 éves támadó középpályását, Németh Máriót, akinek korábban a DVTK-nál is szóba került a neve.

A középpályást azonban még hároméves szerződés köti a Rohonci útra, és Magyarországon belül nem gondolkodik váltásban.

„Korábban hallottam a Diósgyőr, most pedig az Újpest érdeklődéséről, de ennél többet jelen pillanatban jómagam sem tudok – idézi a Haladás hivatalos honlapja Németh Máriót. – Hamarosan kezdődik a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság, remélem, bent leszek a 16-os keretben. Ezt csak azért mondom, mert a tornán kiváló alkalom nyílik, hogy felhívjam magamra a figyelmet, arra, hogy esetleg külföldről érkezzen ajánlat. Amennyiben váltanék, külföldre mennék. Hozzáteszem: remekül érzem magam a Haladásban, maximálisan elégedett vagyok a helyzetemmel, remek a szakmai stáb, kiváló az öltözői hangulat és szurkolóink is mellettünk állnak."

„Igaz, a tavaszi szezonom nem sikerült jól, de hiszem, hogy az ősszel is megkapom az esélyt, és élek is a bizalommal. Az egyik legjobb csapat a Haladás, és tudom, hogy sok játékos szívesen jönne hozzánk, csak éppen az anyagi lehetőségeket tekintve nem tudjuk felvenni a versenyt a legtöbb csapattal. Számomra viszont egyelőre nem a pénz a legfontosabb, sokkal inkább az, hogy rendszeresen játszhassak. Szóval nem áll szándékomban eligazolni, de ha befut egy külföldi a klub és számomra is megfelelő külföldi ajánlat, arra nem mondanék nemet" – fogalmazott Németh, aki az NB I-ben a legutóbbi szezonban 25 meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

„Sérülésem miatt nekem nem két és fél, hanem három és fél hét pihenő jutott, amiből hat napot a barátnőmmel Siófokon töltöttünk – folytatta Németh Márió. – Sikerült kipihennem magam, noha tudom, a legtöbb bajnokságban egy hét a nyári szabadság. Mondjuk télen mi is több hónapra leállunk, de azért nem ugyanaz... Múlt csütörtökön azonban elkezdtem a futóedzéseket, megelőzvén, hogy az első tréning után másnap ne tudjak kikelni az ágyból. Így is húzós volt az első tréning, a másodikon azonban már frissebbnek éreztem magam."

„A Haladás vezetői mindenképpen megvárják az U19-es Európa-bajnokságot, csak aztán dől el, mi lesz Márió sorsa – nyilatkozta a játékos ügyeit intéző Illés Zoltán. – Ő a válogatott csapatkapitánya, az Eb kiváló alkalom lehet arra, hogy felhívja magára külföldi csapatok figyelmét is. Most is akadnak érdeklődők, és dolgozunk azon, hogy az Európa-bajnokságon többen is megnézzék a futballistát.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Jagodics Márk (Ajka – kölcsönből vissza?), Kulcsár Kornél (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Bosnjak Predrag(Ferencváros), Guzmics Richárd (?), Gyurján Bence (DVSC), Halmai Ramon (MTK?), Halmosi Péter (?), Hrepka Ádám (?), Jagodics Márk (kölcsönbe?), Nagy I Gábor (DVTK?), Radó András (Ferencváros ?), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza?), Tóth Péter (Pinkafeld – Ausztria)
Kiszemeltek: Balajti Ádám (DVSC-Teva)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik