Újpest: „Lehet, hogy jól jött ez a baleset Törő számára”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.15. 10:10
A Nógrád megyében található berceli rehabilitációs intézetben kezelik Törőcsik Andrást – derült ki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Jurácsik Mátyás, az UTE Baráti Kör elnökségi tagja a műsorban beszélt az újpesti legendáról.

„Törő még fiatalkorában csúszott félre, elég gyenge karakterű ember volt. Játékban klasszis volt, de a privát életére nem lehet azt mondani, hogy példamutató. Emellett olyan barátok közé került, akik »segítették« ezen az úton – beszélt a problémák eredetéről Jurácsik, aki többször hangsúlyozta, nem a barátok anyagi támogatásán múlt, hogy Törőcsik életét pályafutását követően negatív események sora jellemzi. – A barátok mindig segítettek neki, de az anyagi támogatás nem segítség valakinek, ha azzal már nem tud mit kezdeni.”Jurácsik, aki többször hangsúlyozta, nem a barátok anyagi támogatásán múlt, hogy Törőcsik életét pályafutását követően negatív események sora jellemzi. – A barátok mindig segítettek neki, de az anyagi támogatás nem segítség valakinek, ha azzal már nem tud mit kezdeni.”

„Talán brutális, de azt mondom, lehet, hogy jól jött ez a baleset Törő számára. Vannak emberek – nem feltétlenül újpesti kötődésűek –, akik segítettek, hogy sikerüljön bejutnia egy zárt helyre, ahol vigyáznak rá. Ez a berceli rehabilitációs intézet. Korábban is mondtam, itt is elmondom, hogy Törőnek másként nem lehet segíteni, ennek az anyagi támogatáshoz semmi köze. Optimista vagyok, most bekerült egy jó helyre, ahol ha el tud tölteni egy évet, akkor kilencven százalékig biztos vagyok benne, hogy újra egészséges lesz. Nem lenne rossz, ha Törőcsik András leülne ide, és normálisan tudnánk vele beszélgetni” – tette hozzá Jurácsik, aki hangsúlyozta, miután Törőcsik felépül, természetesen fontos, hogy egzisztenciát tudjanak biztosítani neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik