Újpest: Hat csapat már átesett ilyen procedúrán - Muszbek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 16:00
Muszbek Mihály sportközgazdász volt a Sport Klub Dodzsem című adásának tegnapi vendége. A téma az Újpest körül kialakult helyzet volt. Muszbek igen markáns véleményt fogalmazott meg, szerinte egy magyar klubnak semmilyen kapcsolatban nem kellene lennie egy külföldi vállalattal. A közgazdász azt is elmondta, ilyen, illetve ehhez hasonló procedúrán, amire az Újpest készül, korábban már hat klub is átesett.

„Milyen kapcsolata kell legyen egy magyar klubnak egy külföldi vállalattal? Az én válaszom az, hogy semmilyen! Sem ügynöki, sem takarítói, sem mezszállítói, semmilyen kapcsolatban nem kell, hogy legyen. Miért kellett az Újpestnek igénybe vennie ilyen szolgáltatásokat?” – fogalmazott Muszbek Mihály. Muszbek Mihály.

„Azt gondolom, hogy Duchatelet egy tiszta lelkű, tiszta pénzű üzletember, aki azonban a magyar futballvalósággal nem volt tisztában. Olyan tulajdonosi és üzletvezetői körrel került kapcsolatba, amelyik nem biztos, hogy a segítségére volt. A klub kétéves mérlege veszteséget mutat, és több mint két milliárd elköltött pénzt, aminek semmi eredményét nem látom. Ami még nagyobb tragédia, az elmúlt három évben az Újpest utánpótláscsapatai a húsz csapat közül az utolsó háromban vannak. A jövőkép is szomorú…” – tette hozzá a sportközgazdász, aki szerint nem egyedi az a fajta indulási jog átruházás, amire az Újpest készül.

„Ma az NB I tizenhat csapatából hat már átesett ezen a procedúrán, kisebb médiaérdeklődés mellett, akár székhelyváltozás, akár gazdasági társaság változás, akár úgy, hogy az állam vásárolta meg a tulajdont” – mondta Muszbek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik