PMFC: Matyi Dezső most örül a város ajánlatának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.25. 09:16
Matyi Dezső, a Pécsi MFC többségi tulajdonosa örömmel vette a tegnapi bejelentést, hogy a klubban kisebbségi tulajdonos városi önkormányzat a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-n keresztül vételi ajánlatot tesz a klubra.

Péntek délután a többségi tulajdonos, Matyi Dezső az ügyvédje útján közleményt juttatott el lapunkhoz. Ezt szó szerint közöljük.

„Örömmel értesültem Páva Zsolt Polgármester Úr pécsi labdarúgással kapcsolatos, a pénteki sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozatáról, melyben bejelentette, hogy Pécs városa nevében a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hétfőn ajánlatot tesz a PMFC-t működtető kft.-ben lévő tulajdonrészem megvásárlására. Felelősségteljes és tudatos gondolkodás megjelenését jelzi, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi labdarúgósport utóbbi években elért kiemelkedő eredményeinek megőrzésében szerepet kíván vállalni. Biztosítom Polgármester Urat és a sportrajongókat arról, hogy minden korrekt üzleti ajánlatot komolyan veszek, és együtt fogok működni a pécsi labdarúgásban elért eredmények megőrzésében” – fogalmaz Matyi Dezső abban a közleményben, amelyet ügyvédje útján juttatott el a bama.hu-nak.

„Nem túlzás azt állítani, hogy immár a pécsi futball léte a tét. És nemcsak rövid távon, vagyis erre a tavaszra gondolva, hanem hosszú távon, évekre előre is. Nagyon bízunk benne, hogy nem tűnik el a térképről a PMFC” – tette hozz a jelenlegi többségi tulajdonos, aki decemberben jelentette be, hogy tovább nem finanszírozza a klubot.

Nagy kérdés, hogy hétfőn, az ajánlat kézhezvételekor is ennyire fog-e örülni Matyi Dezső, mert sajtóhírek szerint legalább hatszázmillió forintot szeretne kapni az üzletrészéért, ugyanakkor erősen kérdéses, hogy az önkormányzat mekkora összeget lesz hajlandó áldozni az amúgy is adósságokkal terhelt klubért. A bama.hu arról ír, elképzelhető, hogy az ajánlat csak az adósság átvállalását jelenti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik