Győri ETO: A szerződésem áldozata lettem - Kink

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2013.12.27. 10:07
null
Kink nagy reményekkel tért vissza Győrbe, de a végén már csak elvétve jutott lehetőséghez (Fotó: Mirkó István)
Távozik a címvédő Győri ETO labdarúgócsapatának észt légiósa, Tarmo Kink. A támadó az ősszel kevés lehetőséget kapott, ami az érintett szerint nem véletlen, és még csak nem is szakmai okokra vezethető vissza.

 

„Ha jól sejtem, a szerződésem áldozata lettem – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kink. – Amikor egy évvel ezelőtt az olaszok kölcsönadtak az ETO-nak, a papírokat úgy írták alá a felek, hogy ha ezerötszáz percnél többet leszek pályán, busás pénz üti a Varese vezetőinek markát. Az összeget ne kérdezze, arról nekem nincs tudomásom, ám tény, hogy a visszatérésemet követően tavaszig állandó kezdőnek számítottam, az ősszel ellenben már csak elvétve jutottam lehetőséghez. Ez van. Egy biztos, elhibázott szerződés volt, a jövőben biztosan nem fogok hasonlót aláírni.”

Ami ezzel kapcsolatban tényként megállapítható: Kink a tavasszal 13 forduló során 654 percet töltött a pályán, az őszi 17 bajnokin azonban már csak 284-at. Pedig az első győri időszakában meghatározó játékosnak számított – nem véletlenül figyelt fel rá és szerződtette a Middlesbrough –, ahhoz képest a második győri időszaka némiképpen csalódás.

„Az ember ilyenkor megpróbál csak a szépre, jóra emlékezni, és hát igazából nem is lehetek elégedetlen a magyarországi pályafutásommal. Sokan az NB I egyik legjobb légiósának tartottak, a klubnál megbecsültek, a játékosok elfogadtak, remek társaság tagja lehettem. Az is igaz, hogy amióta visszatértem Győrbe, sok minden megváltozott a klubnál, és azt sem tagadom, az utolsó néhány hónap egyértelműen csalódás volt számomra. Mégis azt mondom, ha másért nem, már azért mindenképpen megérte visszatérni Győrbe, hogy bajnok legyek a csapattal.”

A támadó jelenleg a családjával vakációzik, majd januárban edzésre jelentkezik az olasz másodosztályú Varesénél, amely kölcsönadta őt Győrbe, és amelyhez még egy évig érvényes szerződés köti. Azonban közel sem biztos, hogy tavasszal ott is futballozik majd, saját bevallása szerint ugyanis nyitott az újabb váltásra, és ennek szellemében a menedzsere is nyitott szemmel jár.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:Kiss Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza?), Linas Pilibaitis (litván, Mezőkövesd, kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat:Rafael Burgos (salvadori, ?), Dudás Ádám (DVSC-Teva?), Marián Had (szlovák, ?), Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország, kölcsönből vissza), Onisor-Mihai Nicorec (román, ?), Lazar Sztanisics (szerb, ?), Szasa Sztevanovics (szerb, visszavonul?), Tokody Tibor (visszavonul?)
Kiszemeltek:Gyurcsó Ádám (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik