Újpest: lila ezüstcipősökkel alakul újjá a Baráti Kör

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 11:05
2013. november 28. fontos dátum lesz az Újpesti Torna Egylet életében: hivatalosan ezen a napon alakul újjá az UTE Baráti Kör. Az alakuló ülésre hazahívták a Belgiumban élő Fazekas Lászlót (1980 európai ezüstcipőse), s mivel rajta kívül jelen lesz Dunai II Antal (1967) és Fekete László (1979) is, együtt lesz a klub három ezüstcipős labdarúgója. Az eseményen tiszteletét teszi Fenyő Miklós, Ganxsta Zolee, Havas Henrik, Hobo, Horváth Charlie, Majka és Stohl András is – az ő szívük is a lila-fehér színekért dobog.

De miért éppen most kerül sor a Baráti Kör újjászervezésére, hiszen a labdarúgócsapat igencsak halványan szerepel a bajnokságban?

„Bajban van a legnagyobb szükség a barátok támogatására – válaszolta Somos András, a Baráti Kör tiszteletbeli elnöke, az UTE elnökségi tagja, a kerület díszpolgára. – Úgy éreztük, most van itt az ideje annak, hogy a politika és az egész nemzet is érezze a súlyát annak, hogy az UTE az ország második legnépszerűbb klubja.”

Az újpestieknek jelenleg tizenhét szakosztályuk van, két-háromezer gyermek sportol náluk, mi több, három jelenlegi olimpiai bajnok, a tornász Berki Krisztián, az úszó Gyurta Dániel és a kajakozó Kozák Danuta is a színeiket képviseli.

„Nagyon büszkék vagyunk rájuk, az UTE Baráti Körének tagjai az atlétáktól a röplabdázókig a klub minden sportolójának egyaránt szurkolnak – mondta Jurácsik Mátyás, az esemény főszervezője, az Újpest egykori labdarúgója. – De tagadhatatlan, hogy a mostani gyenge eredmények dacára is a futball a legnépszerűbb. Annál jobb hírverésre nincs szükség, mint hogy együtt lesz a három ezüstcipősünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik