Osztálykülönbség? Böőr Zoltán eltüntetné a Loki ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 08:25
null
Böőr Zoltán megmutathatja, hogy technikai tudása sem kopott meg (Fotó: Korponai Tamás)
Három mérkőzéssel folytatódnak ma a Magyar Kupa küzdelmei. A sorozatban immár a nyolcaddöntők első meccseit rendezik – a pályán öt NB I-es és egy NB II-es csapattal. Böőr Zoltán számára különösen érdekes lesz a mai mérkőzés, hiszen a Dunaújvárossal korábbi csapatát, a Debrecent fogadja.

„Kinézek az ablakon, s mit látok? Szakad a hó.”

Dobos Barna, a Dunaújváros PASE vezetőedzője mondta ezt hétfő délután aggodalommal teli hangon – nem meglepő módon.

„Kíváncsi vagyok, milyen lesz a pálya kedden, a Debrecen elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, remélem, játékra alkalmas – reménykedett a szakember. – Meglátjuk. Sajnálom, hogy fél egykor kezdődik a mérkőzés, valóban nem nézőbarát időpont, de sajnos nincs villanyvilágítás a stadionban. De nekünk nem ezzel, hanem a Loki elleni összecsapással kell foglalkoznunk. Elég egy pillantást vetni az NB I-es tabellára, az élen áll a Debrecen. Szeretnénk bizonyítani, hogy élvonalbeli csapat ellen is helytállunk, ez már sikerült az előző szezonban, kiejtettük a Kaposvárt, majd a Siófok ellen nyertünk odahaza kettő egyre, idegenben viszont kikaptunk egy nullára, így kiestünk. Sőt az idén is meglett a bravúr, mert itthon legyőztük a Paksot. Amúgy nem tartom jó ötletnek, hogy az alacsonyabb osztályú csapat kezdi meg otthonában a párharcot, mert ez egyáltalán nem előny.”

Az viszont előny az NB II-ben második helyen álló dunaújvárosiaknak, hogy Böőr Zoltán a csapat tagja.

„Különleges lesz a Debrecen ellen pályára lépni – mondta a 35 esztendős középpályás. – Már hetedik éve, hogy elhagytam a Lokit. Megannyi sikert elértem a csapattal, háromszor bajnok, kétszer kupagyőztes lehettem, ráadásul a Loki legjobb játékosáért járó Zilahi-díjat is elnyertem tíz éve. Már játszottam az ETO és az Újpest színeiben is a DVSC ellen, sőt két gólt is szereztem még győri futballistaként.”

Kedden – már dunaújvárosi mezben – Böőr Zoltán újra eredményes lehet, de finoman szólva sem lesz egyszerű dolga.

„Rendkívül erős a Debrecen – folytatta a labdarúgó. – A legjobb formában futballozó játékosuk Szakály Péter, ha neki megy a játék, akkor a csapatnak is. Emlékezhetünk, a középpályás az előző szezonban sokat bajlódott sérüléssel, meg is látszott az együttes játékán. De nemcsak rá, hanem a magas Ibrahima Sidibére, a rendkívül gyors Kulcsár Tamásra, valamint a szabad- és szögletrúgásaival veszélyeztető Bódi Ádámra is figyelnünk kell. Érdekes, még jó néhány futballista szerepel a jelenlegi csapatban, akivel anno együtt játszottam: Bernáth Csabát, Dombi Tibort, Máté Pétert vagy Mészáros Norbertet említhetném. Akkor az NB II-es csapatban futballozott Bódi Ádám, Korhut Mihály, Rezes László és Spitzmüller István – ám akkor ők még fiatalok voltak. Valahogy le kell dolgoznunk az osztálykülönbséget, de nem aggódom, jó formának örvendünk. A lényeg, hogy két mérkőzésen jobbnak bizonyuljunk korábbi klubomnál!”

Akár hóban-sárban is.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ FORDULÓ
NOVEMBER 26. (KEDD)
Dunaújváros PASE (NB II)–Debreceni VSC-Teva 12.30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MTK Budapest 17.00
Bp. Honvéd–Pécsi MFC 18.00

NOVEMBER 27. (SZERDA)
Siófok (NB II)–Lombard Pápa 13.00
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Haladás 17.00
Videoton FC–Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC–Győri ETO 17.00
Ferencváros–Újpest FC 18.00 (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik