KTE: Szalai életveszélyes volt, vigyáznunk kell rá - Bekő

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 20:28
Bekő Balázs, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE-Phoenix Mecano vezetőedzője külön kiemelte a tegnapi Újpest elleni Ligakupa-győzelem után a fiatal játékosok teljesítményét, és az egész klubutánpótlás képzését.

„Rengeteg pozitív hatás ért. Mindenki odatette magát, jól végezte a feladatát, és ami nagy szó, futballoztunk. Ez előre mutató, ahogy az is, hogy olyan fiatalokat is pályára tudtam küldeni, akik eddig kevesebbet játszottak. Szalai Dani és Csima Peti is megállta a helyét. Előbbit nyugodtan kiemelhetem a meccs alapján, mert életveszélyesen futballozott, semmilyen megilletődöttség nem látszott rajta. Nagy nyeresége lehet a kecskeméti futballnak, vigyáznunk kell rá, de én úgy látom, hogy egy nagyon értelmes fiatalember, aki jól tudja kezelni a dolgokat. Ami még fontos vele kapcsolatban, hogy példát tud mutatni a kortársainak és a nála fiatalabbaknak is, hogy folyamatos jó teljesítménnyel nem kell hosszú éveket várni, oda lehet kerülni a felnőtt a csapathoz" – emelte ki a fiatalok szerepét Bekő Balázs, a kecskemétite.hu-nak.Bekő Balázs, a kecskemétite.hu-nak.

A fiatal szakember nyomon követi a utánpótláscsapatok mérkőzéseit, és figyelemmel követi a tehetséges játékosok teljesítményét.

„Amikor csak tudom, megnézem a felső korosztályok hazai meccseit. Nagyon érdekel, hogy miből meríthetünk, hiszen nekünk ha egy mód van rá, akkor olyan fiatalokat kell beépítenünk, akik képesek megoldani az előttünk álló feladatokat. Gréczi és Csillag is hasonló példák már, és nagyon bízom benne, hogy ezek a gyerekek hamar, sőt minél hamarabb felnőnek a feladathoz, és akkor sokan lehetnek nemcsak a keretben, de a kezdőben is. Ez a mai világban nagy dolog lenne, hiszen sokat beszélnek az utánpótlásról, de amikor a játékosokhoz kell nyúlni, akkor ez már nem annyira jellemző. Kecskeméten ilyen szempontból abszolút ideális a helyzet, ami az utánpótlás felépítését illeti. Legutóbb az edzői értekezleten is elmondtam az utánpótlás edzőknek, hogy kitűnő munkát végeznek, nagyon sokat segítenek nekünk a munkájukkal, sokat adnak a felnőtt csapatnak, hiszen bátran meríthetünk" – dicsérte az utánpótlásképzést Bekő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik