NB I: Az MTK képességekben meggyengült - Lőrincz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 21:37
Ahogy arról már beszámoltunk, a labdarúgó NB I ötödik fordulójában az MTK hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a PMFC-től. Garami József, a kék-fehérek szakmai igazgatója a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak elmondta, hogy elmaradnak a csatárok váratlan megmozdulásai, míg a vendégeket irányító Lőrincz Emil nem zárta ki, hogy a következő fordulóban a Pölöskey Péter, Miroszlav Grumics csatárkettőssel kezdenek.

Garami József (az MTK szakmai igazgatója): – Nagyszerűen védekezett a Pécs, és jól kontrázott. Az első félidőben itt is, ott is voltak helyzetek, a második félidőben sokkal többet támadtunk, és annak ellenére, hogy kaptunk egy gólt, voltak lehetőségeink, de nehezen játszottuk át az ellenfelet. Problémánk van azzal, hogy a csatárok egyéni megmozdulásai elmaradnak, pedig a gólhoz ezekre szükség van. A széleken nem tudtuk kihasználni az egy az egy elleni lehetőségeket, pedig azokból lehetett volna kezdeményezni. Nem tudok róla, hogy a nyáron még igazolnánk játékost.Garami József (az MTK szakmai igazgatója): – Nagyszerűen védekezett a Pécs, és jól kontrázott. Az első félidőben itt is, ott is voltak helyzetek, a második félidőben sokkal többet támadtunk, és annak ellenére, hogy kaptunk egy gólt, voltak lehetőségeink, de nehezen játszottuk át az ellenfelet. Problémánk van azzal, hogy a csatárok egyéni megmozdulásai elmaradnak, pedig a gólhoz ezekre szükség van. A széleken nem tudtuk kihasználni az egy az egy elleni lehetőségeket, pedig azokból lehetett volna kezdeményezni. Nem tudok róla, hogy a nyáron még igazolnánk játékost.

Lőrincz Emil (a Pécsi MFC vezetőedzője): – Nagyon boldogok vagyunk, nekünk volt több helyzetünk, a játékosok nagyon sokat tettek azért, hogy megnyerjék a meccset. Nem érdemtelen a győzelmünk. Nem volt semmilyen rizikó abban, hogy Pölöskey Péter a kezdőcsapatban kapott helyet, tudtuk, hogy milyen képességei vannak, láttuk, hogy fizikailag rendben van, miért ne raktuk volna őt be a kezdőbe? Főleg úgy, hogy Grumics el volt tiltva. Igazából nincs is más kimondott centerünk, nem hiszem, hogy kockázatos lett volna a játéka. Lehet, hogy a következő meccsen mindkét támadónk egyszerre lesz a pályán. Tudtuk, hogy az első hat meccs rettentő nehéz lesz, úgy gondolom, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseken több pontot gyűjthettünk volna. A meccs előtt azt nyilatkoztam, hogy van esélyünk, mert az MTK képességekben meggyengült, és végeredményben ezt láthattuk ma. Fegyelmezetten játszottunk, ami alap, de támadásban is sokkal többet felvállaltunk, volt négy nagy helyzetünk a gól mellett is, ezért mondom, hogy nem érdemtelenül nyertünk. Gőcze Gergő pedig bebizonyította, hogy nagyon jó kapus.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik