MLSZ: pénzbüntetés a Fradinak és a Nyíregyházának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 19:59
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága Éger László (Paks) korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását egyre mérsékelte, míg az FTC a vendégszurkolók utaztatására vonatkozó szabály megsértéséért, valamint szurkolói rigmusokért 100 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Az NB II-es csapatok közül rasszista megnyilvánulások miatt a Nyíregyházának 200 ezret kell fizetnie.

A FEB a DVSC-Teva–FTC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a DVSC írásbeli figyelmeztetésben részesült, míg az FTC visszaesőként a Biztonsági Szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó szabály megsértéséért, valamint szurkolóinak megbotránkoztató viselkedéséért 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

„A biztonsági szabályzat előírja a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően kísérni kell minimum tíz fővel. A Ferencvárosi kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy kísérő felelt meg" – áll az MLSZ indoklásában.

A FEB az MVM Paks–Budapest Honvéd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Honvéd írásbeli figyelmeztetésben részesült.

A FEB a Győri ETO–Videoton mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Győrt, mint visszaesőt kötelezi, hogy a soron következő két hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszámot 20-20 fővel felemelje és ezen mérkőzéseken 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje. A vendégszurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Videotont, mint visszaesőt kötelezi, hogy a soron következő két idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

NB II

Nagy Gábor (Vasas) 1, Preklet Csaba (ZTE) 3, Magasföldi József (Gyirmót) 1, Zsdrál Miroszlav (Gold Sport) 1, Koncz Zsolt (Cegléd) 1, Barna Zsolt (Szigetszentmiklós) 2, Kvekveskiri Irakliy (Szigetszentmiklós) 1, Farkas Viktor (Dunaújváros) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Nyíregyháza–Dunaújváros mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt a Nyíregyházát 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Mihalecz István (Ajka) és Simon Antal (ZTE) vezetőedzők írásbeli megrovásban részesültek.

A FEB a regisztrációs kártya használatára vonatkozó előírás megsértéséért a Gold Sport Kft-t írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

AZ NB III-RA, NŐI- ÉS FUTSAL BAJNOKSÁGRA VONATKOZÓ FEGYELMI HATÁROZATOKAT ITT OLVASHATJÁK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik