Magyar válogatott védő a Crvena zvezda látókörében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.12. 11:29
null
Guzmics Richárd (2) a válogatottban már bizonyított, és a jelek szerint külföldön is felfigyeltek rá (Fotó: Action Images – archív)
A szerb sajtóban több forrásban is megjelent a hír, hogy az előző szezont a szerb élvonalban második helyen záró Crvena zvezda védőt keres, és látókörében a Haladás magyar válogatott játékosa, Guzmics Richárd is szerepel.

A mozzartsport.com cikke hosszú összeállításban foglalkozik azokkal a játékosokkal, akik a védelem megerősítésére szóba kerülhetnek a szerb Crvena zvezdánál. A számos nevet tartalmazó listán a korábban a Real Madridban is játszó Raúl Bravo mellett a háromszoros magyar válogatott, szombathelyi Guzmics Richárd neve is szerepel.

A forrás a védővel kapcsolatban kiemeli, hogy „mivel a magyar bajnokság nem tartozik a futball szuperhatalmai közé, nem lehet túlságosan magas a védő kivásárlási ára.”

A belgrádiak vezetőedzője, Szlavisa Sztojanovics konkrét nevekkel nem szolgált, csak a kiválasztás folyamatáról beszélt.

„Sok játékost ajánlottak, de a szerződtetéshez hosszú út vezet. Ahhoz, hogy döntsünk, mindent tudnunk kell a játékosról, s ehhez nem elég a számítógépen feltérképeznünk. Azt is tudni kell, milyen a karaktere, milyen közegben nőtt fel, milyen a családi háttere, mennyi az esély a sérülésre” – idézi a szakembert az alo.rs.

Nos, ha csak ez utóbbin múlik, akkor Guzmicsnak jók az esélyei, hiszen az előző két szezonban összesen csak öt bajnokit mulasztott el, de akkor is általában eltiltás miatt hiányzott.

A szerb lehetőséget Guzmics esetében erősítheti, hogy a szerb származású Filipovics Vladan a menedzsere, akinek minden bizonnyal vannak kapcsolatai a Crvena zvezdával. A játékosügynök egyébként májusban a Nemzeti Sport Online-nak beszélt arról, hogy véleménye szerint Guzmics megérett arra, hogy külföldön is kipróbálja magát. A 26 éves futballistát még egy évig köti a szerződése a Haladáshoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik