MTK: Domonyai véleménye Lanzafaméról, Garami jövőjéről

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 13:25
Garami József csodálatos munkát végzett az MTK edzőjeként, szerződését újabb egy évre meghosszabbították, de ő alighanem életfogytig plusz két évet marad a Hungária körúton – véli Domonyai László. A klubigazgató a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: örül, hogy Kanta József válogatott lett, a Lanzafame-ügyben viszont nagyobb szigort javasol. Szatmári Lóránd a fő kiszemeltjük, és szerinte 125 éves elegáns játékstílusuknak köszönhetik az MLSZ Fair Play-díjat.

„Nagyon sikeres MTK-szezonunk volt: a feljutás után a mezőny első felében szerettünk volna végezni az NB I-ben, aztán télen már a dobogóra törtünk, ami sajnos a végén nem sikerült, mert májusban elbuktunk néhány nyerhető meccset, miközben a Honvéd surranópályán beelőzött" – értékelt Domonyai László.Domonyai László.

„Nem mutogatok és nem haragszom a Honvédra, de van véleményem a Lanzafame-ügyről: szerintem a légiósok esetében is a magyar játékosokhoz hasonló szigorral kellene a szövetségnek eljárnia fogadási csalás gyanúja esetén. Ugyanakkor, nem akarok »savanyú a szőlőt« játszani, hogy lehettünk volna harmadikok is, ha az olasz nem játszik Kispesten: ez legyen jogi szempontból az MLSZ, erkölcsi részről meg a Honvéd dolga, mi magunkkal szeretnénk foglalkozni" – utalt a légiós tavaszi kispesti játékára.

„Garami József teljesítménye magáért beszél, csodálatos munkát végzett a fiatalokkal, ismét 6-7 újoncot épített be zökkenőmentesen az akadémiánkról, nyártól ismételten ez lesz a feladata, miután megújítottuk vele a mindig egy évre szóló újabb szerződését. Poénosan mondva: az MTK-kispad számára életfogytig plusz két évig foglalt" – mondta trénerükről.

Szóba került a csapat vezéregyénisége is: „Hogy miért nem került be már korábban a válogatottba csapatkapitányunk, játékmesterünk, Kanta József? Nem tőlem kell megkérdezni, bár magunkban persze feltettük már ezt a kérdést korábban, Józsi megítélése széles körben elismert más kluboknál is, legyünk pozitívak: örüljünk annak, hogy most ott van, és játszik ő még máskor is a válogatottban, hisz ő Magyarország egyik legjobb futballistája az itthon focizók közül. Ragaszkodunk hozzá, ám külföldre elengednénk az ikonunkat, ha jó lehetősége lenne."

„A fair play díj óriási jelentőségű számunkra, ez is Garami Józsi bácsi pedagógiáját és az agárdi akadémisták eleganciáját mutatja. Az MTK 125 éve egy finom, elegáns klub, ilyen játékstílussal, aminek van persze hátulütője is, mert néha lehetnénk keményebbek, az ellenfelek ezt ki is használják" – mondta a klubvezető.

Az átigazolásokról kijelentette: „Lesznek távozóink, Zsidai Laci sok ajánlatot kapott, másokat is csábítanak, mennek majd el valószínűleg többen, de erős marad az MTK jövőre is. Szatmári Lórit szeretnénk elhozni, mert ő régi szerelme az MTK-nak, a mi stílusunkban játszik, bár a Pécs elismeri az értékeit, de megpróbáljuk megszerezni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik