Paks: „Mourinho és Ferguson sem tudna mit hozzátenni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 08:55
Bár látszólag tét nélkülinek tűnik az MVM Paks–KTE-Phoenix Mecano összecsapás a labdarúgó NB I 30., utolsó fordulójában pénteken, a hazaiaknak mégis van miért küzdeniük. Győzelem esetén ugyanis Tomiszlav Szivics együttese akár még a legjobb tízbe is bekerülhet, ami a prémiumot illetően cseppet sem elhanyagolható tény – igaz, ehhez a DVTK-nak és a Kaposvárnak is betliznie kéne. A szezon végén jó eséllyel a Diósgyőrhöz távozó szerbi tréner szerint pedig itt az idő, hogy a játékosok megmutassák, mire is képesek.

„A hangulattal különösebben nincs gond, de való igaz, hogy az utolsó meccsre felpörögni talán valamivel nehezebb, mint a többire – idézi a Paks hivatalos honlapja Szivicset. – Még akkor is, ha elég nagy a motiváció, hiszen prémiumban vagyunk, és ehhez a tízbe kéne kerülnünk. A probléma az, hogy a végső helyezésünk már nem csak rajtunk múlik. Ráadásul jelen állapotunkban megint hiányzik a fél csapat, így a Kecskemét az esélyesebb. Ezzel küszködtünk egész tavasszal. Most szinte minden csupán a játékosokon áll, egy Mourinho vagy egy Ferguson sem tudna már mit hozzátenni."

Szivics ezúttal sem számíthat több alapemberére.

„Nincs Tököli, Báló, Németh, Kulcsár, Vayer sérülés miatt, és Lázok a kiállítása miatt. Megint hatan hiányoznak a keretből, ismét nincs igazán kikből választani. Jelenleg nem az a fontos, hogy ki milyen futballista, hanem hogy ki milyen ember. Most kell megmutatni, hogy ki mennyit ér. Az nem lehet, hogy hétről hétre megvernek bennünket, és lehajtott fejjel kell járnunk az utcán. A játékosoknak meg kell mutatniuk, hogy van bennük kurázsi. Ha így lesz, akkor látok esélyt a győzelemre" – zárta gondolatait a paksi szakvezető.


NB I, 30. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Május 31., péntek
17.00 MVM Paks–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano
Solymosi Péter
19.00Ferencváros–Kaposvári Rákóczi (Tv: Duna Televízió)Szabó Zsolt
Június 1., szombat
14.00
Egri FC–Győri ETO FC (Tv: M1) Szőts Gergely
16.00
Szombathelyi Haladás–Budapest Honvéd (Tv: Sport1) Fábián Mihály
16.00
MTK Budapest–Debreceni VSC-Teva (Tv: SportM) Szilasi Szabolcs
18.30
Videoton FC–Pécsi MFC (Tv: SportM)
Németh Ádám
Június 2., vasárnap
16.30
Siófok–Újpest FC (Tv: M1)
Farkas Ádám
16.30
Diósgyőri VTK–Lombard Pápa (Tv: Sport1)
Andó-Szabó Sándor
TABELLA GÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETREND EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik