DVTK: 2014-re épülhet fel az új diósgyőri stadion - Dudás

Vágólapra másolva!
2013.05.20. 11:51
Dudás Hunor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője a boon.hu-nak adott nyilatkozatában szót ejtett a diósgyőri stadionépítésről, valamint a júliustól kötelező beléptetőrendszerről, a szakmai stáb jövőbeni összetételéről ugyanakkor nem kívánt részleteket elárulni, de a klubvezetők több modell lehetőségét is vizsgálják.

„A háttérben az előkészítés folyamatosan zajlik. Amíg nem ismert a költségvetés, és nem állt össze a rendelkezésre álló pénzösszeg, felelőtlenség lenne belevágni bármilyen kézzel fogható munkába. Ezenkívül nincsenek meg a megvalósításhoz elengedhetetlenül szükséges döntések sem. Mint a TAO-s pénz felhasználásához szükséges önerő biztosításáról szóló nyilatkozatok a DFC Kft. tulajdonosai részéről, a jelenlegi atlétikai pálya sorsának rendezése, amelyről a miskolci önkormányzat hozhat döntést. És az sem mellékes szempont, hogy a korábbi tervektől eltérő, minden igényt kielégítő, önfenntartó stadiont szeretnénk építeni, ami nemcsak átadásakor számít modernnek, hanem évek múlva is. Ehhez természetesen több pénzre van szükség, ezért újabb források bevonásának lehetőségét keressük. A mai tudásom alapján úgy prognosztizálom, hogy még az idén elkezdjük magát az építkezést, és 2014-ben be is fejezzük” – nyilatkozta Dudás Hunor, akit a regionális portál az új diósgyőri klubmodellről is kérdezett.Dudás Hunor, akit a regionális portál az új diósgyőri klubmodellről is kérdezett.

„Lehet, hogy csalódást fogok okozni, de erről nem szeretnék beszélni, mert ezt nem tartom időszerűnek. Kétségtelen, hogy lassan egy hároméves ciklus végére érünk, most az a legfontosabb, hogy kijavítsuk az eddig – kétségkívül – elkövetett hibákat, és az eddigi tapasztalatok alapján újra kell gondolnunk, hogy merre haladjunk a jövőben, és ezzel összefüggésben bizonyos döntéseket is meg kell hozni. Több lehetőség áll előttünk, de nem időszerű erről beszélni” – folytatta a sportvezető, aki szerint a következő vezetőedző megtalálása fontosabb, mint az új sportigazgató kinevezése.

„A vezetőedzőt fontosabb megtalálnunk, hiszen a következő szezon felkészülésének kezdetéig ennek a személynek munkába kellene állnia. A modellváltás nem sürget, annak nincs a felkészülés kezdetéhez hasonlóan határideje.”

Dudás kitért az NB I-es stadionokban júliustól kötelező beléptetőrendszerre is, amelyet a DVTK már most is használ.

„Már régóta szerettük volna bevezetni ezt a beléptetési rendszert, mert hiába tűnt úgy a korábbi években, hogy sok nézőnk van, ez a létszám nem realizálódott pénzben, jegyárbevételben. Olyan kiskapukon jutottak be a nézők, amely tarthatatlan volt. Tudtuk, hogy tervben van egy ezt kiszűrő rendszer kiépítése, és vártuk, hogy ez megvalósulhasson. Ugyanis saját forrásból ezt csak jelentős anyagi vállalás árán tudtuk volna üzembe állítani, így örültünk, hogy az ezzel kapcsolatos anyagi terhet nem nekünk kell vállalni. Számunkra ez nagyon fontos lépés volt, azért, mert ennek a rendszernek a használatával nem tudnak olyan emberek bejönni, akik nem fizettek a belépőért. Azt pedig az újpesti klubtól kellene megkérdezni, hogy ők miért hágják át a szabályokat, ha ezt teszik, és nem tőlünk, akik betartjuk ezeket. Diósgyőrben a tesztüzem időszaka zajlik a bajnokság végéig, azért, hogy a jelentkező problémákat ki tudjuk küszöbölni, a jövő évtől pedig százszázalékosan elkezdődik ennek a rendszernek a használata” – mondta a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

„A szurkolókkal közös célunk, hogy legyenek jó hangulatú, telt házas mérkőzések Diósgyőrben. Már többször tárgyaltunk erről az ultrák képviselőivel, elmondtuk az álláspontunkat, próbáltunk megoldást keresni, és továbbra is nyitva áll az ajtóm a szurkolók előtt. De van egy törvényi szabályozás, amelynek meg kell felelni, vagyis a 2013–2014-es évadtól a hatályos törvény szerint minden stadionban beléptető rendszert kell üzemeltetni” – zárta mondandóját Dudás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik