Fogadási ügy: szabadságot érő vádalku

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 08:59
null
Képünk illusztráció (Fotó: Imago)
Fogadási csalási ügyben folynak az iratismertetések, és egyre többen nyernek betekintést a Központi Nyomozó Főügyészség anyagaiba, ennek hatására egyre-másra röppennek föl különböző nevek, különböző történetek. Egy magát megnevezni nem kívánó, nyilván az iratokba betekintést nyerő telefonáló hívta fel a figyelmünket arra, hogy a korábban előzetes letartóztatásban lévő L. Kolos neve nem található a negyvenhat gyanúsított között.

A vizsgálatok szerint a magyar NB III-as kerettag bíró vezette az Észtország–Bulgária (2–2) találkozót, valamint az Argentína–Chile, illetve az Argentína–Bolívia U20-as mérkőzést. A játékvezetőt és társait, Cs. Jánost és S. Krisztiánt a FIFA örökre eltiltotta a működéstől, az ügyészség pedig gyanúsítással élt Cs. János, M. Tamás és S. Krisztián ellen. L. Kolossal szemben viszont megszüntette a gyanúsítást.

Megkeresésünkre Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője elmondta: „A nevezett személlyel kapcsolatos ügyet kétezer-tizenegy november végétől külön kezelte a hatóság, és a továbbiakban tanúként hallgatta ki.”

Arra a kérdésre, miként úszhatta meg a fogadási csalási üggyel foglalkozó kollégánkat életveszélyesen megfenyegető, a manipulált mérkőzéseken vezetőbíróként közreműködő L. Kolos a gyanúsítást, a szóvivő nem kívánt információval szolgálni. Úgy tudjuk, vádalkunak, a teljes együttműködésnek köszönheti a játékvezető, hogy szabadlábra került, majd azt, hogy megszüntették ellene a gyanúsítást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik