A DVSC nem fogja száműzni Coulibalyt

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 09:33
null
Még nem tudni, hogy Adamo Coulibaly télen távozik-e Debrecenből, de ha marad és nem hosszabbít, akkor is futballozhat az első csapatnál (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Varga József tegnapi átigazolását követően Szima Gábor, a DVSC-Teva elnöke szerda késő este a Nemzeti Sport Online kérdésére beszélt az átigazolás hátteréről, és kitért Adamo Coulibaly ügyére is. A sportvezető elmondta, a csatárt abban az esetben sem fogják a második csapathoz irányítani, ha nem sikerül megegyezni vele nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

 

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Varga József tavasszal kölcsönben a német élvonalban szereplő Greuther Fürth együttesénél futballozik. De vajon van-e opciós joga a német csapatnak Varga megvételére?

„Nem szerepel opció Varga József kölcsönszerződésében, középpályásunk július elsejétől ismét a DVSC-Teva labdarúgója, kétezer-tizenhat június harmincadikáig köti szerződés a klubunkhoz” – mondta el a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Szima Gábor, a klub elnöke.

A sportvezető kérdésünkre azt is elárulta, hogy a keretből Adamo Coulibalyn és Dajan Simacon kívül senkinek sem jár le a szerződése idén nyáron.

„Ami Coulibalyt illeti, eddig nem érkezett megkeresés az ügyében a DVSC-hez, és bár még egy nap van a nyugat-európai átigazolási időszakból, ez nem is valószínűsíthető. Leülünk majd Adamóval a szerződése meghosszabbításáról tárgyalni, ha ezt elfogadja, akkor kétezer-tizennégyig szóló szerződést kötünk vele, ha nem fogadja el, akkor a nyáron szabad játékos lesz – de biztos, hogy ebben az esetben is tavasszal még a DVSC-Teva első csapatát erősíti. És aztán a nyáron még mindig lesz lehetőségünk a hosszabbításra, ha mindkét fél úgy akarja. Hasonló a helyzet Simac esetében is, hamarosan vele is leülünk tárgyalni a hosszabbítás feltételeiről” – összegzett Szima.

A sportvezető a debreceni klub hivatalos honlapján annyit mondott még el Varga József ügyével kapcsolatban, hogy az elmúlt három évben a kolozsvári CFR, a fehérorosz BATE Boriszov és a svéd Kalmar tett ajánlatot a középpályásért, illetve részletesen is beszélt a kerettel kapcsolatos esetleges további változásokról

„Az átigazolási időszak hátralévő részében több kulcsjátékos nem igazol el, egyedül Yannick sorsa kérdéses, de mint tudjuk, az ősz folyamán nem számított alapembernek. Őt csütörtökig engedte el a klub (próbajátékra utazott Lengyelországba – a szerk.), tehát holnap vissza kell térnie Debrecenbe. Eddig vele kapcsolatban semmilyen megkeresés nem érkezett hozzánk. Ez nem zárja ki, hogy esetleg pénteken, vagy akár a későbbiekben – hiszen nem zárul le mindenhol az átigazolási időszak – ne kapnánk ajánlatot a játékjogára. Ha találunk február huszadikáig, vagyis az átigazolási időszak végégig olyan futballistát, akiről úgy gondoljuk, a DVSC-TEVA számára erősítést jelent, természetesen megpróbáljuk leigazolni, főleg, a most távozó Varga József posztjára érkezhet erősítés – idézi a dvsc.hu Szima Gábort, aki szerint a jövő legfontosabb feladata a költségvetés növelése lesz a klubnál.

„Egyetlen feladatot kell még megoldanunk: a klub költségvetését jelentősen növelni, hogy elfoglaljuk azt a helyet Európa futballtérképén, amelyre szurkolónk vágynak. Csak két klub költésvetését hasonlítanám össze a Lokiéval: a legutóbbi nemzetközi mérkőzésünket az FC Bruges csapatával játszottuk, amelynek költésvetése harmincmillió euró. A másik együttes a Greuther Fürth, ahová most Varga József igazolt. Az első idényét tölti a Bundesligában, az utolsó helyen áll a bajnokságban, a költségvetése tizennyolc millió euró. A DVSC költségvetése nem éri el a hárommillió eurót. Ha nem is tudjuk a büdzsénket az említett két csapat szintjére emelni, mindenképpen közelíteni kell hozzájuk” – mondta a klub elnöke.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Luis Ramos (hondurasi, KTE-Phoenix Mecano – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Birtalan Botond (Pécsi MFC), Farkas II Balázs (Győri ETO FC), Nenad Kiso (bosnyák, ?), Roguy Méyé (gaboni, ?), Varga József (Greuther Fürth, kölcsönben), Varga Róbert (KTE-Phoenix Mecano – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik