Hrutka: Rajczi ennél több megbecsülést érdemel

Vágólapra másolva!
2012.12.18. 08:50
null
Rajczi Péter egy szép időszakot csúnya véggel zár le Újpesten (Fotó: Mirkó István)
Rajczi Péter a másodosztályban töltötte az őszt. A korábbi újpesti gólkirályt és közönségkedvencet a belga tulajdonos száműzte a lilák tartalékcsapatához, az NB II-be. Ám még ezek után is meglepetést keltett, hogy szerződést bontott vele a klub, amelyet nagyjából tíz éve szolgált. A játékos egyelőre nem nyilatkozik, a felmondási idejét tölti, ám Hrutka János menedzser annál több információval szolgál.

 

– Mindenekelőtt tisztázzuk: még mindig ön Rajczi Péter menedzsere?
– Már nem vagyok a képviselője, de mindenben segítem őt, napi kapcsolatban, jó barátságban vagyunk – mondta Hrutka János menedzser, a korábbi válogatott labdarúgó.

BELGIUMBA PRÓBÁLTÁK KÖLCSÖNADNI
Az Újpest FC részéről Gressó Gergely kommunikációs igazgató reagált a Hrutka János által elmondottak egy részére.

„Szó sem volt arról, hogy a klub megpróbált volna közös megegyezéssel szerződést bontani Rajczi Péterrel – mondta a sajtófőnök. – Azt ajánlottuk fel a játékosnak, hogy kölcsönadjuk őt Belgiumba, ám ezt a játékos nem fogadta el, így felbontottuk szerződését."


Rajczi Péter ennyit sem kívánt nyilatkozni lapunknak, hiszen ahogy fogalmazott, a felmondási idejét tölti, s ameddig ez az időszak le nem telik, addig nem ad interjút senkinek.

– Tehát hiába kötötték ki, vagy inkább fogalmazzunk úgy, adták parancsba Rajczi Péternek, hogy szakítson az ön által képviselt menedzserirodával, ez nem történt meg.
– Most jöhetnék itt sablonos szöveggel, hogy jóban-rosszban együtt, de az az igazság, hogy mi valóban nagyon jó barátságot alakítottunk ki az elmúlt hét évben. Éveken át hivatalosan segítettük őt a pályafutásában, így természetesen akkor sem fordultunk el tőle, amikor leírták, parkolópályára tették. Hogy most ezt milyen formában tesszük, hivatalosan vagy barátként, az lényegében mindegy.

– Azért azt leszögezhetjük, hogy tulajdonképpen az ön által képviselt menedzseriroda miatt vált nemkívánatos személlyé Újpesten a korábbi gólkirály.
– Tény, hogy az Újpest FC és a menedzseriroda között több éves pénzügyi vita zajlik. Hogy kinek van igaza, azt majd a jogászok eldöntik. Magam is olvastam, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa miként vélekedik a menedzserekről, és erről eddig soha nem is nyilatkoztam. Az viszont számomra minősíthetetlen, hogy egy meghatározó futballistát, a szurkolók által is kedvelt labdarúgót csak azért száműzzenek, mert velem, vagy az általam képviselt irodával kapcsolatban áll, sőt írásban kényszerítsék, hogy minden kapcsolatot megszakítsunk velünk.

– Bárhogy is van, az ügy áldozata egyértelműen Rajczi Péter.
– Ebben egyetértünk. Egy olyan játékost, aki Bene Ferenc, Fazekas László, Dunai II Antal, Törőcsik András és a többi újpesti klasszis nyomában jár, az utóbbi harminckét év egyetlen újpesti gólkirálya, a klub történetének tizenhatodik legeredményesebb játékosa, az több megbecsülést érdemelne annál, hogy a postástól tudja meg az elbocsátását. Az egyik napilapban olvastam az indoklást is, amely miatt kirúgták: az újság értesülései szerint azért küldték el, mert „a játéktudása nem éri el a kellő szintet...”. Vicces, igaz?

– A kirúgáshoz joguk van.
– Persze. Csak nem így. Megírták a határozott idejű szerződésének felbontását, benne ezzel az indokkal. S az egészben az a legszebb, hogy az újpesti tulajdonos által leírt és nem NB I-es tudásúnak titulált Rajczi Pétert az Újpest FC által kiadott közlemény szerint belga első osztályú kluboknak ajánlgatják. Ezek szerint a belga élvonal gyengébb, mint a magyar?

A TELJES INTERJÚT, AMELYBŐL TOVÁBBI RÉSZLETEKRE DERÜL FÉNY RAJCZI PÉTER TÁVOZÁSÁRÓL, A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik