MLSZ: az FTC-t és az Újpestet is megbüntették a derbi után

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2012.05.15. 18:53
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén az Újpestet és a Ferencvárost is megbüntette szurkolói rendzavarás miatt a két csapat szombati derbije után, míg a meccsen kiállított Grúz Tamás egy meccses eltiltást kapott.

Az MLSZ fegyelmi bizottságának elnöke által kijelölt fegyelmi tanács (ft) az Újpest–Ferencváros mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, a rend nem megfelelő biztosítása és szurkolói rendzavarások (pirotechnikai eszközök használata és játéktérre bedobása, különböző tárgyak égetése a szektorban) az Újpestet, mint visszaesőt, 300.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, tárgy bedobása a játéktérre) miatt 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

További határozatok:

NB I

Máté Péter (ZTE) 1 és Tóth Péter (Haladás) 1 és Grúz Tamás (FTC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Fekete László (Szigetszentmiklós) 1, Miklósvári János (BKV Előre) 1, Gulyás Gábor (Vác) 1, Borbély Bálint (Szeged 2011) 1, Halgas Tibor (Kazincbarcia) 1 és Balogh Miklós (Békéscsaba), mint visszaeső, 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az ft, tárgyalás megtartása utánt Vólent Roland (Sopron) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Az ft labdarúgó jogosulatlan szerepeltetése miatti hivatali eljárás alapján a II. osztályú U-19 korosztályú bajnokságban résztvevő Gold Sport sportszervezettel szemben egyszeri alkalommal 4 büntetőpontot állapít meg.

Az ft a II. osztályú U-17 korosztályú bajnokságban elmaradt Kótaj–Nagyecsed mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Kótaj sportszervezet javára igazolja. Az FT második ki nem állás miatt a Nagyecsed csapatával szemben egyszeri alkalommal 3 büntető pontot állapít meg.

Az ft a II. osztályú U-19 korosztályú bajnokságban elmaradt Baja–Balatonlelle mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Baja sportszervezet javára igazolja. Az FT második ki nem állás miatt a Balatonlelle csapatával szemben egyszeri alkalommal 3 büntető pontot állapít meg.

Az ft a II. osztályú U-19 korosztályú bajnokságban elmaradt Mór–Bicske mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Mór sportszervezet javára igazolja. Az ft ő ki nem állás miatt a Bicske csapatát írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Női nagypályás bajnokságok és kupák


Az ft az U-15 korosztályú bajnokságban elmaradt UTE PS–MTK Hungária FC, az MTK Hungária FC–Dorogi SE és az MTK Hungária FC–Dunaújváros-Pálhalma Agrospeciál SE mérkőzések 3–3 bajnoki pontját, 3–0 – 3–0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen UTE PS, a Dorogi SE és a Dunaújváros-Pálhalma Agrospeciál SE sportszervezetek javára igazolja. Az MTK Hungária FC sportszervezetet írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Az ft az U15 korosztályú bajnokságban elmaradt Mosonmagyaróvári ITE–Győri Dózsa SE, a Győri Dózsa SE–Anger-Réti SFAC 1900 SE, és a Győri Dózsa SE – Mosonmagyaróvári ITE, valamint az Anger-Réti SFAC 1900 SE–Győri Dózsa SE mérkőzések 3–3 bajnoki pontját, 3–0 – 3–0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Mosonmagyaróvári ITE és az Anger-Réti SFAC 1900 SE sportszervezetek javára igazolja. A Győri Dózsa SE sportszervezetet írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Ughy Márk (SE Sports) 1, Kővári Márton (Külker) 1, Csepregi Gabriella (Miskolci Vénusz) 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Papp Dávid (Energia) 1 soron következő férfi U19 korosztályú bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Moga Flavius Lorant edző (MVFC) írásbeli megrovásban részesült, Takó Csaba edző (Rubeola), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő férfi felnőtt futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az FT a férfi U-19 korosztályú bajnokságban elmaradt Euro Global–Déli FC mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Euro Global sportszervezet javára igazolja.

Az FT a férfi NB II-es bajnokságban elmaradt Szombathelyi ESE–MAFC mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Szombathelyi ESE sportszervezet javára igazolja.

Az FT a férfi NB II-es bajnokságban elmaradt Külker SK–Euro Global mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen Euro Global sportszervezet javára igazolja.

Az FT labdarúgó jogosulatlan szerepeltetése miatt az Univerzum női NB II-es bajnokságban résztvevő csapatával szemben egyszeri alkalommal 4 büntetőpontot állapít meg.

Az FT a férfi U19 korosztályú bajnokságban beszüntetett Cső-Montage–Déli FC mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel a beszüntetésben vétlen Cső-Montage sportszervezet javára igazolja.

Az FT a férfi NB II-es bajnokságban elmaradt RAFC–DEAC mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0 gólkülönbséggel az elmaradásban vétlen RAFC sportszervezet javára igazolja.

Az FT labdarúgó jogosulatlan szerepeltetése miatti óvási eljárás alapján a férfi NB I-ben lejátszott Nagykáta–Cső-Montage mérkőzés pályán elért eredményét törli és a mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3–0 gólkülönbséggel Cső-Montage sportszervezet javára írja.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések: Haladás 42 és Vác 15 ezer Ft.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik