Diósgyőr: Belemegyek olyanba is, amibe nem mindenki - Menougong

Vágólapra másolva!
2011.08.31. 12:05
Szerepköre változásával és közvetve jó erőnlétével magyarázza George Menougong, a Diósgyőr kameruni labdarúgója, hogy nem mindig képes olyan hatékony támadójátékra, mint amilyet legutóbb a BFC Siófok (2–1) ellen nyújtott.

„Mindegyik szezonban fontos az első gól, ami most már megvan, bízom benne, hogy nagy türelemmel és munkával jön a folytatás, ahogy azt már megszokhatták tőlem a szurkolók" – idézi a Diósgyőr hivatalos honlapja, a dvtk.eu a Siófok ellen gólt és gólpasszt elérő George Menougongot.

A honlap szerkesztői – megállapítván, hogy eddig leginkább csereként beállva volt hatékony – azt tudakolták a 26 éves légióstól, rendben lévőnek tartja-e az erőnlétét.

„Mi az, hogy! – érkezett a válasz. – Egyáltalán nincs fizikai lemaradásom a többiekhez képest, sőt! Biztos vagyok benne, hogy egy százhúsz perces mérkőzést is simán bírnék. Az viszont igaz, hogy éppen a jó erőnlétem miatt sokat merek vállalni, belemegyek olyan szituációba is, amibe nem mindenki, ezért jobban el is fáradok a mérkőzés végére, mintha egy helyben álldogálnék."

Menougong azzal indokolta csatárjátéka alkalmankénti tompaságát, hogy a bajnokság elején új feladatkört kapott: többször kellett visszalépnie a középpályára segíteni a védekezést. A Siófok ellen azonban újra klasszikus csatárposzton játszatta Benczés Miklós, visszalépnie nem védekezni, hanem a labdakihozatalt támogatandó kellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik