Újpest: Zamostny a kezdőbe tart, Lázár példája lebeg a szeme előtt

Vágólapra másolva!
2011.07.06. 15:46
Zamostny Balázs, az Újpest FC 19 éves labdarúgója az ujpestfc.hu-nak elmondta: nagyon örült a Vasas elleni, hét végi győztes góljának, de tisztában van azzal, hogy továbbra is nagyon keményen kell dolgoznia, ha be akar kerülni a kezdőcsapatba.

„A felkészülés eddigi része nagyon kemény volt, az edzőmeccsek előtt sem vettünk vissza a terhelésből. Most kezdünk frissíteni, amitől mindenki jobb erőben érzi magát, és most már az eredmények is elvárhatók" – adott helyzetjelentést a soproni edzőtáborból a támadó.

Az egyszeres U19-es válogatott csatár beszélt a Vasas elleni felkészülési mérkőzésről is:

„Ez volt az első igazi gólom az Újpest első csapatában, és nagyon örültem neki, mert végül győzelmet ért, még ha edzőmeccsen is. Az utolsó csereként álltam be a Vasas ellen, tudtam, hogy nem sok időm van, de azon voltam, hogy ha pár perc áll a rendelkezésemre, akkor ennyi idő alatt kell a lehető legtöbbet kihoznom magamból, és bizonyítanom a szakmai stábnak."

Zamostny tudja jól, hogy egyelőre nem ő az első számú csatár a keretben, de mint mondja, Lázár Bence példája is megmutatta, hogy be lehet kerülni az NB I-be ilyen fiatalon is:

„Minden fiatal játékos olyan bemutatkozásról álmodik, amilyen Bencének sikerült. Nagyon örülök, hogy berobbant az NB I-be, és úgy érzem, bennem is megvan a motiváció, hogy ilyen sikereket érjek el. Jelenleg Kabát Péter, Lázár Bence és Rajczi Péter is előttem áll a rangsorban, ezért először próbálok a keretbe, a kispadra odakerülni, utána pedig a kezdőcsapatban szeretnék helyet kiharcolni magamnak. Ezért dolgozom nap mint nap, és ehhez egy fontos lépés volt a Vasas elleni találatom. Télen érkeztem a klubhoz, ez a fél év a beilleszkedésre ment el, de azt már tudom, hogy jól döntöttem, amikor az Újpestet választottam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik