Mezey: Nyuszi módjára futballoztunk

Vágólapra másolva!
2010.08.22. 10:57
null
Nagy csatát hozott a Videoton-Ferencváros mérkőzés, Mezey György azonban többet várt a fehérváriaktól<br />(Fotó: Németh Ferenc)
A labdar&uacute;g&oacute; NB I szombati j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n &ouml;t m&eacute;rkőz&eacute;st rendeztek. T&ouml;bb &eacute;rdekes tal&aacute;lkoz&oacute; volt, j&oacute; &eacute;s kev&eacute;sb&eacute; j&oacute; &ouml;sszecsap&aacute;sokat is l&aacute;thattunk. &Aacute;m nemcsak a p&aacute;ly&aacute;n tapasztalhattunk izgalmas &eacute;s &eacute;rdekes pillanatokat, a bajnokik ut&aacute;ni nyilatkozatokban is voltak ilyenek. Az al&aacute;bbiakban &ouml;sszegyűjt&ouml;tt&uuml;k a vezetőedzők első megnyilv&aacute;nul&aacute;sait.

VIDEOTON–FERENCVÁROS 1–1

„Adtunk egy félidőnyi előnyt a Ferencvárosnak, ami megbosszulta magát, mert egygólos hátrányba kerültünk – értékelte a meccset a Sport Tv-n Mezey György, a Videoton vezetőedzője. – Meglepett nyuszi módjára futballoztunk, többet vártam a csapattól, ezen el kell gondolkodni. A második félidőben mutatott játékunk alapján viszont a győzelmet is megszerezhettük volna. Talán egy kis szerencse is kellene..."

A fehérváriak szakvezetője beszélt a vendégek góljáról is, amelynél szerinte számukra pechesen alakult a szituáció – a mélységből felpasszolt labda pontatlan volt, míg a támadást kísérő jobbhátvéd, Lázár Pál hiányzott a védősorból, s a társak nem tudtak segíteni –, ettől függetlenül kiemelte: ilyen gólt nem lenne szabad kapnia együttesének.

„Az első félidőben úgy játszottunk, ahogyan azt egy bajnokesélyes, nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapat ellen idegenben kell – nyilatkozta a találkozót közvetítő Sport Tv-nek Prukner László. – Egygólos előnyünk tudatában a szünetben azt kértem a csapattól, hogy ne álljunk vissza. De mivel ezt megtettük, magunkra húztuk az ellenfelet, aminek az egyenlítés formájában meglett az eredménye. Ettől függetlenül úgy érzem, rászolgáltunk az egy pontra."

A ferencvárosi vezetőedző kispadon ülő kollégáival, valamint a vendégek cserejátékosaival egyetemben egy emberként reklamált Rodenbücher István 77. percben történt kiállításánál – a ferencvárosi védő a labdát elpasszoló André Alves bokájára csúszott rá nyújtott lábbal az oldalvonalnál –, de a televíziós visszajátszást megnézve annyit mondott: nem tud egyértelműen állást foglalni, hiszen a látottak nem erősítették meg abban a hitében, amit az eset után a becsúszásról elsőre gondolt a kispadon.

ÚJPEST–VASAS 2–2

„Fiatal csapatunk ma megmutatta, hogy tud küzdeni, és képes talpra állni hátrányból – nyilatkozta Mészöly Géza a találkozót közvetítő Sport Tv-nek. – Lélektanilag rosszkor kaptuk a gólokat, az első félidő végén és a második elején, innen kellett felállnunk. Köszönet a szurkolóknak a buzdításért, ők sokat segítettek nekünk ezzel a támogatásukkal! Nagyszerű mérkőzést játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, és szereztünk két gólt, amelynek elégnek kellene lenni a győzelemhez.”

„Jó meccs volt, szerettünk volna nyerni – mondta a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek Giovanni Dellacasa. – Kettő egyes vezetésünk után óriási ziccerünk volt a három egyhez, ha abból betalálunk, eldőlt volna a találkozó. A hajrában volt gólszerzési lehetősége az Újpestnek is, de akkor sem féltem, mert előttünk is adódott helyzet.” 

PAKS–ZALAEGERSZEG 2–2

Kis Károly, a Paks vezetőedzője: – A döntetlenért is pont jár, de nagyon kellemetlen, hogy ugyan minden mérkőzésünkön gólokat lövünk, mégsem nyerünk. Kettő egyes vezetésünknél mérkőzéslabdánk volt. Bosszant, hogy olyan játékhelyzet után kaptunk ezúttal is gólt, amelyre előzetesen fel lehet készülni. A mezőnyben rendre felnövünk az ellenfelekhez, azonban úgy fest, sokkal többet kell dolgoznunk, hogy ne csak kialakítsuk, be is rúgjuk a helyzeteinket.  

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Tudtam, hogy nehéz kilencven perc vár ránk. Amikor láttam, hogy a tizenharmadik percben szereztük meg a vezetést, sejtettem, hogy néhány percen belül egy egy lesz az eredmény. A hazaiak egyenlítése után káosz jellemezte a játékunkat, bár a talaj sem segítette a jó futballt. A szünet után jobbak voltunk, ekkor már láttam olyan támadásokat, amilyeneket elvárok labdarúgóimtól.

KECSKEMÉTI TE–SZOLNOKI MÁV 4–2

Urbányi István, a Kecskemét vezetőedzője: – Tudatosságot kértem a játékosoktól úgy, hogy még több helyzetet alakítsunk ki. Bár több gólt is rúghattunk volna, a győzelemmel elégedett vagyok. A tizenegyest nem tudom, hogy miért Sindou Dosso végezte el, ugyanis nálunk Némedi Norbert és Simon Attila a kijelölt a büntető elvégzésére. Ez csak Sindou Dosso partizánakciója volt, amit természetesen a jövő héten megbeszélünk az öltözőben.

Vágó Attila, a Szolnok vezetőedzője: – Féltem a mérkőzéstől, hiszen egész héten arra készültünk, hogy az első negyedórát kapott gól nélkül átvészeljük, ez persze nem sikerült, mivel néhány perc alatt lenulláztuk magunkat. A második félidőben bátrabb játékkal pontot szerezhettünk volna. A baj az volt, hogy már az első félidőben három góllal elhúzott az ellenfél, és kettő nullás hazai vezetésnél hiába szépítettünk, gyorsan újabb gólt kaptunk. Kértem a szünetben, hogy őrizzük meg a tartásunkat.

SIÓFOK–KAPOSVÁR 0–0

Ifj. Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője: – Úgy éreztük, hogy jobban félünk a vereségtől, mint amennyire győzni szeretnénk. A támadójátékunk lehetett volna jobb, igaz, a Kaposvár igazolta, hogy masszív csapat. Ha legalább egy gól születik az elején, más lehetett volna az összkép. A kevés lehetőségből talán nekünk voltak nagyobbak, de mert nem éltünk velük, nem nyerhettünk.  

Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője: – Nem lehetek elégedett, még akkor sem, ha idegenben pontot szereztünk, és nem kaptunk gólt. Ennél több pozitívumot nem tudok megemlíteni. A futómennyiségünk is elmaradt attól, amit eddig mutattunk, a támadójátékunk pedig megközelítőleg sem volt olyan, amilyenre számítottunk. Több mozgás kellett volna, túl sok volt a pontatlan passz.  

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
  1. Videoton FC 4 2 2   8–  2 +6  8
  2. DVSC-TEVA 3 2 1 10–  4 +6  7
  3. Kaposvári Rákóczi FC
4 2 1 1   6–  4 +2  7
  4. Ferencvárosi TC 4 2 1 1   6–  6 0 7
  5. Vasas 4 2 1 1   7–  8 –1  7
  6. MTK Budapest 3 2 1   6–  6 0 6
  7. Újpest FC 4 1 3   4–  3 +1  6
  8. Lombard Pápa Termál FC 3 1 1 1   5–  3 +2  4
  9. Szolnoki MÁV FC 3 1 1 1   5–  5 0 4
10. Győri ETO FC 3 1 1 1   2–  2 0 4
11. Budapest Honvéd 3 1 2   6–  6 0 3
12. Kecskeméti TE-Ereco 4 1 3   9–14 –5  3
13. BFC Siófok 4 3 1   2–  3 –1  3
14. ZTE FC 3 2 1   5–  7 –2  2
15. Paksi FC 4 2 2   6–  9 –3  2
16. Szombathelyi Haladás 3 1 2   1–  6 –5  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik