A Ferencváros 5–1-es győzelemmel kezdte a nyári felkészülést

Vágólapra másolva!
2009.07.06. 22:46
Az Angliában edzőtáborozó Ferencváros lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A zöld-fehérek 3–1-es első félidő után 5–1-re győztek a nyolcadosztályú Sheffield FC ellen. A zöld-fehéreknél négy próbajátékos lépett pályára a találkozón.
Paul Shaw is gólt szerzett a Sheffield FC ellen
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Paul Shaw is gólt szerzett a Sheffield FC ellen
Paul Shaw is gólt szerzett a Sheffield FC ellen
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Paul Shaw is gólt szerzett a Sheffield FC ellen

A Ferencváros számára nem kezdődött jól a nyári felkészülés első edzőmeccse, ugyanis a nyolcadosztályú Sheffield FC egy védelmi hibát kihasználva a 22. percben vezetést szerzett.

Nem tartott azonban sokáig az angol előny, ugyanis Matthew Lowton a 29. percben egyenlített: az angol védő egy szöglet után középre akart ívelni, de lecsúszott a lábáról beadás, ám így lett jó, ugyanis a labda a kapust meglepve a hosszú sarokba vágódott.

A szünetig még kétszer volt eredményes a Fradi, előbb Pölöskey Péter váltotta gólra Kulcsár Dávid passzát, majd Paul Shaw lépett ki a védők közül, és 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt.

Az első játékrészben Bobby Davison vezetőedző két próbajátékost küldött pályára: az Evertontól érkező 19 éves angol védőt, Corey Sinnotot és honfitársát, a 25 éves középpályást, Adnan Ahmedet.

A szünetben a teljes csapatát lecserélte Davison, a második félidőben bemutatkozhatott a két Villarreal-nevelés, a 21 éves Joaquín Martínez és a 24 esztendős Carlos Alcantara.

A védőt játszó spanyolok jól végezték a dolgukat, mert bár több helyzetük is volt az angoloknak, gólt már nem kapott a Ferencváros, viszont Tóth Bence és James Ashmore révén kettőt is lőtt, így végül 5–1-re győzött első felkészülési meccsén.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Sheffield FC (angol)–Ferencváros 1–5 (1–3)
Sheffield
FERENCVÁROS, 1. FÉLIDŐ: Megyeri – Lowton, Dragóner, Sinnot, Fülöp – Fitos, Lipcsei, Ahmed, Kulcsár – Shaw, Pölöskey
2. FÉLIDŐ: Holczer – Alcantara, Balog, Csiszár, Martínez – Zsivoczky (Kovács I., 74.), Wedgbury, Ashmore, Tóth B. – Ferenczi, Pisanjuk (Vass M., 74.).
Gólszerzők: Senior (22.) ill. Lowton (29.), Pölöskey (33.), Shaw (40.), Tóth B. (68.), Ashmore (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik