A Debrecen után a kispestieket is búcsúztatnák a siófokiak

Vágólapra másolva!
2009.04.15. 15:08
Szerda este 18 órától (tv: Sport2) a Siófok hazai pályán fogadja a Bp. Honvédot a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A bajnoki tabella alapján a fővárosi gárda a párharc esélyese, ám Aczél Zoltán csapata az előző fordulóban a Debrecent búcsúztatta, így nem szabad lebecsülni a Balaton-partiakat.
A Siófokra kölcsönadott Ivancsics Gellért saját csapata ellen küzd majd
Fotó: Meggyesi Bálint
A Siófokra kölcsönadott Ivancsics Gellért saját csapata ellen küzd majd
A Siófokra kölcsönadott Ivancsics Gellért saját csapata ellen küzd majd
Fotó: Meggyesi Bálint
A Siófokra kölcsönadott Ivancsics Gellért saját csapata ellen küzd majd

Talán nem járunk túlzottan messze az igazságtól, ha azt mondjuk, Kispesten egyáltalán nem szomorkodtak, hogy Fortuna a siófokiakat rendelte melléjük. Persze miért is estek volna kétségbe, amikor a lehetséges ellenfelek közül első ránézésre (de alighanem másodikra is…) a Siófok tűnt a legkönnyebben verhetőnek. És ez még akkor is igaz, ha sokak ámulatára az Aczél Zoltán irányította együttes a sorozat előző körében a címvédő DVSC-TEVA csapatát búcsúztatta.

A hazai pályán megszerzett 2–0-s előnyt a Siófok a Lokival szemben idegenben is megőrizte (1–1), azonban legalább ennyire figyelemre méltó az a teljesítmény, amellyel a házigazda szombaton a Kecskemét ellen rukkolt ki.

Aki látta az említett mérkőzést, tanúsíthatja, noha a végeredmény 2–0 lett (nem a KTE javára), egyáltalán nem lett volna meglepetés, ha az élvonal 15. helyezettje öt-hat góllal múlja felül stílusos futballjáról ismert riválisát.

Vagyis aki azt gondolta, a Debrecen elleni bravúr csak kicsúszott eredmény, a hét végén tapasztalhatta: a siófoki labdarúgók nem adták fel a bentmaradásért vívott harcot, ráadásul egy-egy hangzatos sikerrel (mondjuk az MK-ban) megpróbálják magukra irányítani a figyelmet.

„A meccsel kapcsolatban azt igyekszem a játékosokban tudatosítani, hogy hatalmas lehetőség előtt állnak, hiszen nem mindennap játszhatnak Magyar Kupa-döntőt – olvasható a Siófok hivatalos honlapján Aczél Zoltán nyilatkozata. – Ennek a lehetőségnek motiválnia kell őket, még ha az utóbbi időben vesztett is presztízséből a kupa. Úgy érzem, ha nem is mi vagyunk a párharc esélyesei, két mérkőzésen azonban mindenképp kiejthető a Honvéd. Ehhez azonban a szombaton mutatott játékunkkal kell előrukkolni.”

Sisa Tibor, az ellenfél edzője nem tagadta, meglepte a Siófok továbbjutása:

„A Debrecen játékerejét és lehetőségeit nehéz túlszárnyalni. Komoly bravúr volt a Loki kiejtése. Ellenfelünk játékereje és eredményei azt mutatják: tényleg egy megerősödött csapattal van dolgunk” – mondta Sisa a Honvéd hivatalos honlapjának.

A vendégek dolgát nehezíti, hogy Takács Ákos, Maróti Béla, Genito, Benjamin és Szmiljanics is sérüléssel küszködik.

A találkozóról 18 órától élő, szöveges tudósítással jelentkezünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik