Az MTK a Sportdöntőbírósághoz fordult Filkor Interbe igazolása miatt

Vágólapra másolva!
2009.04.09. 10:19
Az AP hírügynökség beszámolója szerint az MTK a FIFA után a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult Filkor Attila ügyében, aki 2006 nyarán igazolt az Internazonaléba. A jogi testület tegnap hallgatta meg a klub ügyvédeit. Az MTK kártérítést követel a milánói együttestől, amely akkor egy hét máltai „légióskodás” után igazolta át négy évre a fiatal játékost.
Filkor Attila Interbe igazolásának ügye még mindig nem zárult le
Fotó: Action Images (archív)
Filkor Attila Interbe igazolásának ügye még mindig nem zárult le
Filkor Attila Interbe igazolásának ügye még mindig nem zárult le
Fotó: Action Images (archív)
Filkor Attila Interbe igazolásának ügye még mindig nem zárult le

Bár már több mint két éve, 2006 nyarán történt, mégsem zárult még le az olasz sztárcsapathoz, az Internazionaléhoz igazoló Filkor Attila ügye.

Az AP amerikai hírügynökség információi szerint ugyanis az MTK továbbra is kártérítést követel a milánói csapattól, és miután a magyar együttes a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, a jogi testület szerdán hallgatta meg a klub képviselőjét.

A hírt Domonyai László, az MTK klubigazgatója is megerősítette, aki elmondta, két hét múlva várható döntés.

„Minden klubnak, aki játékosokat képez, nevelési költségtérítés jár akkor, amikor a futballista profi szerződést köt. Ebben az esetben ez nemcsak az MTK-t, hanem a Goldball FC-t is megilleti.”

„Az Inter Filkor Attilát Máltáról igazolta le azok után, hogy az olasz klub megbízottjai egy hétig tárgyaltak Budapesten a futballista szerződtetéséről. Az Inter képviselői ezután eltűntek, majd egy máltai klubon keresztül szerződtették a játékost, ahová Filkor Attila egy hétre igazolt.”

„Mi büszkék vagyunk arra, hogy a Sándor Károly Akadémia egykori hallgatója a nagyhírű klubnál folytathatja pályafutását, de a szabályok az olaszokra is vonatkoznak. Profi szerződést kötöttek a játékossal, így minden nevelő klubnak képzési kártalanítást kell fizetniük, hiszen ezeknek az egyesületeknek ebből az összegből kell felnevelnie a többi tehetséges játékost is. Döntés két hét múlva várható az ügyben” – mondta Domonyai László a Nemzeti Sport Online érdeklődésére.

Filkor Olaszországba szerződése nem mindennapi körülmények között ment végbe. Az akkor 18 éves labdarúgónak amatőrszerződése volt az MTK-val, amelyet hosszas huzavona után végül felbontott, és előbb a máltai Pietá Hotspurshöz került, majd egy héttel később az Inter onnan igazolta le, és kötött vele négy évre szóló profiszerződést.

Az amatőrkontraktus felbontása miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága 2006 nyarán hozott döntésével 2007. június 30-ig eltiltotta a futballistát. Ez azonban nem befolyásolta a magyar labdarúgó szereplését, Filkor rendszeresen játszott az Inter tartalékcsapatában, valamint néhány mérkőzésen futballozott a felnőttcsapatban is.

A közben a korosztályos nemzeti együttesek után a magyar felnőttválogatottban is bemutatkozó Filkor Attila jelenleg az olasz másodosztályú Sassuolóban szerepel kölcsönjátékosként, korábban az Inter kölcsönadta őt a szintén Serie B-s Grossetónak is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik