Savaria Karnevál a Fő téren, Hali-fesztivál a Rohonci úton

Vágólapra másolva!
2008.08.22. 21:59
Szombathelyen fergeteges, karneváli a hangulat ezen a hétvégén, ugyanis zajlik az augusztusban szokásos Savaria Történelmi Karnevál. A fesztiváli hangulat a Rohonci útra is megérkezett, ugyanis a Haladás 5–0-ra verte Détári Lajos együttesét, a Siófokot.
Oross Márton csapata harmadik gólját szerezte, kapából lőtt Milinte hálójába
Fotó: Unger Tamás
Oross Márton csapata harmadik gólját szerezte, kapából lőtt Milinte hálójába
Oross Márton csapata harmadik gólját szerezte, kapából lőtt Milinte hálójába
Fotó: Unger Tamás
Oross Márton csapata harmadik gólját szerezte, kapából lőtt Milinte hálójába


A mérkőzésre kilátogató mintegy 7000 Hali-szurkoló abban bízott, hogy kedvenc csapatuk is fesztiváli hangulatot teremt a Rohonci úti stadionban.

Erre minden esély megvolt, hiszen remekül kezdte a szezont a Haladás. Az újonccsapat hazai pályán veretlen volt a találkozó előtt. A Győrt 2–1-re, míg a Nyíregyházát 3–0-ra verte meg a Hali, és ezt a sorozatot a Balaton-parti együttes – az előzetes várakozásoknak megfelelően – nem tudta megszakítani.

A találkozó nem indult fergetegesen a hazaiak szempontjából, az első negyedórában meglepően bátran játszott Détári Lajos együttese, többet birtokolták a labdát, kapuig is eljutottak, igaz ott különösebb veszélyt nem okoztak.

A 26. percben aztán megérkezett a várt fesztiváli hangulat a stadionba is! A félidő közepén igencsak elkapta a fonalat a Haladás. Előbb az utánpótlás-válogatott Guzmics Richárd fejelt Milinte kapujába, majd Rajos Gábor közelről gurította a hálóba a kapusról kipattanó labdát.

A második félidőben már nem adtak előnyt a Siófoknak a szombathelyiek. Kenesei Krisztián könyörtelenül kihasználta a Sipos Norbert buktatásáért megítél büntetőt, később pedig fejjel is eredményes volt. Oross Márton pedig a kapu torkából, három méterről lőtt kapásból Milinte Árpád kapujába.

Teljes mértékben uralta a játékot a Haladás, Détári Lajos játékosai el se jutottak a kapuig, míg a zöld-fehérek kis túlzással akkor szereztek gólt, amikor akartak.

Csertői Aurél együttese megőrizte hazai veretlenségét, sőt három találkozó után parádés a gólkülönbségük otthon: tíz gólt lőttek és mindössze egy gólt kaptak.

A Siófok pedig, bár 1–0-s győzelemmel kezdte a szezont, immár zsinórban negyedik mérkőzését veszítette el.

SOPRONI LIGA


Asszisztensek: Kispál, Farkas B.
Nézőszám: 7000
Játékvezető: Szabó S.

A KEZDŐCSAPATOK
Haladás Siófok
66 Rózsa 32 Milinte
23 Schimmer 33 Hegedűs Gy.
22 Guzmics 4 Forgács
77 Kuttor 2 Mogyórosi
15 Tóth P. 20 Kerényi
4 Rajos 8 Nagy L.
21 Molnár B. 11 Kanta Sz.
14 Vörös 19 Köntös
9 Oross 6 Tusori
19 Kenesei K. 7 Magasföldi
18 Sipos N. 13 Baszara
Vezetőedző: Klubmenedzser:
Csertői Aurél Détári Lajos

Gólszerző: Guzmics (23.), Rajos (26.), Kenesei (47. 11-esből), Oross (58.), Kenesei (74.)
Csere: Oross h. Andorka (60.), Forgács h. Lipcsei R. (63.), Baszara h. Gajda (68.), Rajos h. Simon A. (75.), Kenesei h. Maikel (76.)
Sárga lap: Baszara (38.), Mogyorósi (47.), Forgács (50.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik