A szenvedő MTK a Vasas ellen feledtetné a szerdai megaláztatást

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 13:06
Szerdán hatalmas pofont kapott az MTK Budapest a Fenerbahcétól a Bajnokok Ligája selejtezőjében; a Soproni Liga címvédője most, a 3. fordulóban az első győzelmére hajt az eddig százszázalékos Vasas otthonában. A forduló nem lesz teljes: a Győr kecskeméti vendégjátéka az ETO-t sújtó vírusos megbetegedések miatt elmarad. Nézzük, mit várhatunk az élvonalbeli csapatoktól – az olimpia árnyékában.
A 2007–08-as szezonban az MTK simán nyert Angyalföldön, de a mostani forma alapján ezúttal nehéz dolga lesz
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A 2007–08-as szezonban az MTK simán nyert Angyalföldön, de a mostani forma alapján ezúttal nehéz dolga lesz
A 2007–08-as szezonban az MTK simán nyert Angyalföldön, de a mostani forma alapján ezúttal nehéz dolga lesz
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A 2007–08-as szezonban az MTK simán nyert Angyalföldön, de a mostani forma alapján ezúttal nehéz dolga lesz

Két meccs, két győzelem, ráadásul az Újpest ellen négy gól: a Vasas drukkerei eddig elégedetten dörzsölhetik tenyerüket kedvenceik játéka láttán. Az angyalföldiek jó kezdését csak irigyelhetik a bajnok MTK-nál: a Kanta József kiesésével vezérüket vesztő, támadásban teljesen tanácstalannak tűnő kék-fehérek eddig egy akció- és egy szabadrúgásgólra voltak képesek a 2008–09-es szezonban, győzelemre még nem.

A Hungária körútiaknak Kantán kívül nincs sérültjük, míg Mészöly Géza csapatából hiányzik a piros lap miatt eltiltott kapitány, Tóth András, Addo és Gyánó pedig továbbra is sérültlistán van.

A még veretlen REAC otthon szeretné folytatni jó szereplését: a palotaiak előtt nem is áll megoldhatatlan feladat, hiszen a Zalaegerszeget fogadják. A sárga-kékektől hiányzik Torma Gábor, aki láb-, csípő- és derékfájdalmai miatt jár orvosi kezelésekre. Eközben a vendégek az eltiltott Slukát hiányolhatják.

Az MTK ellen a bajnoki nyitányon meglepő győzelmet arató, nyáron alaposan átalakult Kaposvár egy másik zöld-fehér csapattal, a Pakssal mérkőzik meg: eddigi két találkozójukat az NBI-ben a somogyiak nyerték meg, most viszont sérülések miatt felforgatott összeállításban lépnek pályára.

Az Újpest a Balaton partjára látogat, egy kifejezetten kellemetlen ellenfélhez – a lilákat már sokszor érte meglepetés Siófokon, mint azt az összmérleg is mutatja: a siófokiak az eddigi 18 hazai meccsből tízet megnyertek nevesebb ellenfelük ellen. Détári Lajos csapata a legjobb felállásában lép pályára, míg az újpestiek a „szokásos” sérültjeiket (Habi, Ebala, Takács M., Kincses) hiányolhatják. Szentes Lázár csapatából Mario Bozsics a héten meghívót kapott a bosnyák válogatottba Ciro Blazevictől.

A Rohonci úton a Haladás mindenképpen győzelemre készül a Magyarországot keresztülutazó Nyíregyháza ellen: a szabolcsiak a 467 kilométeres táv leküzdésével a második leghosszabb idegenbeli turnéjukat tudják le a szezonban. A vendégeknél továbbra is Illyés Dániel állhat a kapuba, bár lejárt Filip Lazareanu eltiltása.

Csertői Aurélnek sérülések miatt alaposan fel kellett forgatnia a kezdőcsapatot: Kaj András lába bevérzett, Bonifert és Tóth Norbert sem bevethető, a hazai drukkerek egyik kedvence, Andorka Péter pedig makkegészségesen is kimarad a kezdőből.

SOPRONI LIGA, 3. FORDULÓ

Kövesse az összes mérkőzést élőben az NSO-n!
Vasas–MTK Budapest
20.00, Illovszky-stadion
REAC–Zalaegerszeg
20.00, Budai II-stadion
Kaposvár–Paks
20.00, Kaposvár
Haladás–Nyíregyháza
20.00, Szombathely
Siófok–Újpest
20.00, Siófok

Pénteken:
Bp. Honvéd–DVTK 3–1

Vasárnap:
DVSC-TEVA–FC Fehérvár
A KTE–Győr mérkőzést szeptember 7-re halasztották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik